Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φθορές και βρωμιά στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα (φώτο)
Φθορές και βρωμιά στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα (φώτο)

Φθορές και βρωμιά στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Είναι απορίας άξιο, πώς οι λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, στην πλατεία Ευρώπης, καταδέχονται να μεταβαίνουν στα γραφεία τους κάθε πρωί αντικρίζοντας το άθλιο θέαμα μπροστά από το ιστορικό κτήριο όπου στεγάζεται η επαρχιακή διοίκηση.

Ο συγκεκριμένος χώρος και γενικά η πλατεία Ευρώπης έχει μετατραπεί σε στέκι νεαρών που επιδίδονται καθημερινά με το άθλημα του σκέιτμπορντ (skateboarding), με αποτέλεσμα να προκαλούνται φθορές και ακαθαρσίες στο πλακόστρωτο της πλατείας και γύρω από το άγαλμα του φιλόσοφου Ζήνωνα, που βρίσκεται μπροστά από την επαρχιακή διοίκηση.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς μπροστά από το κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αφού εξαιτίας της συνάθροισης δεκάδων νεαρών το συγκεκριμένο σημείο γέμισε βρωμιές και ακαθαρσίες, ενώ το πλακόστρωτο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές σημειώθηκαν και στο σιντριβάνι της πλατείας Ευρώπης, αφού κομμάτια από το περιτοίχισμα έχουν υποχωρήσει. Και μιλάμε για τη «βιτρίνα» της Λάρνακας, ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς, ενδεχομένως την πιο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης, στην είσοδο του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό, από την οποία διέρχονται καθημερινά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και ξένοι.

Τι λέει ο Δήμος Λάρνακας

————————————

Θίξαμε το πρόβλημα στο δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, ο οποίος είναι ενήμερος για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Ευρώπης.

Όπως είπε, συνεργεία του δήμου καθαρίζουν συχνά το συγκεκριμένο  σημείο, αλλά η καθημερινή χρήση της πλατείας από τους νεαρούς που κάνουν σκέιτμπορντ δυσχεραίνει την όλη κατάσταση.

Ο κ.Βύρας δήλωσε ότι είναι στα σκαριά δύο ειδικοί χώροι αποκλειστικά για το σκέιτμπορντ. Ο πρώτος χώρος προγραμματίζεται στο Παττίχειο Πάρκο, όταν θα γίνει η ανάπλασή του.

Ο δήμος προγραμματίζει να προκηρύξει κατασκευαστικές προσφορές μέχρι τις αρχές του 2022. Ο δεύτερος χώρος προγραμματίζεται δίπλα από το πάρκο των σκύλων, στην περιοχή Μακένζι, απέναντι από τις παγωταρίες. Ο χώρος αυτός αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Όσο συνεχίζεται, όμως, η απαράδεκτη κατάσταση στην πλατεία Ευρώπης, τόσο θα καταστρέφεται και θα λερώνει το πλακόστρωτο.

 

 

Send this to a friend