Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δύσκολη η εξιχνίαση φόνου Μαριούθκια
Δύσκολη η εξιχνίαση φόνου Μαριούθκια

Δύσκολη η εξιχνίαση φόνου Μαριούθκια

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο δυσκολεύει η εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Μάριου Γεωργίου, άλλως Μαριούθκια, που διαπράχθηκε το βράδυ της 19ης Απριλίου, στο δρόμο Μενεού – Περβολιών. Παρόλο που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός των ανακριτών όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, εντούτοις το γεγονός ότι το θύμα φαίνεται να είχε αρκετά ανοικτά μέτωπα, αλλά και το γεγονός ότι οι εκτελεστές ενήργησαν με «επαγγελματικό τρόπο”, χωρίς ν’ αφήσουν ίχνη πίσω τους, δυσκολεύει τις έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση του εγκλήματος. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι έρευνες των Αρχών Ασφαλείας έχουν στραφεί σε διάφορα «μέτωπα», μετά και την διαπίστωση ότι οι κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φονικού προέρχονταν από «καθαρό» όπλο, δηλαδή από όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Από τα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και του Αρχηγείου Αστυνομίας πέρασαν όλο αυτό το διάστημα αρκετά πρόσωπα για ανάκριση, από το οικογενειακό, φιλικό κι επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, αλλά και άτομα με τα οποία ο Μαριούθκιας φαίνεται πως είχε διαφορές. Παρόλες τις ανακρίσεις που έγιναν, εντούτοις δεν εξασφαλίστηκε κάποια μαρτυρία που να οδηγεί σε ουσιαστικό συμπέρασμα. Ούτε η αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της γύρω περιοχής βοήθησαν ουσιαστικά το ανακριτικό έργο.

Έγινε αναπαράσταση

Στα πλαίσια των ερευνών για εξιχνίαση της υπόθεσης, έγινε και αναπαράσταση του φονικού στην σκηνή του εγκλήματος, με σκοπό να εξαχθούν συμπεράσματα που ενδεχομένως να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας. Όπως προκύπτει, ένα πρόσωπο (ο εκτελεστής) φαίνεται να μετέβη πεζός στο σημείο όπου ρίφθηκαν τα φονικά πυρά εναντίον του 34χρονου (ήταν κρυμμένος πίσω από κυπαρίσσι και ανάμενε το θύμα να πλησιάσει), ενώ σε κοντινή απόσταση ήταν σταθμευμένη η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, η οποία οδηγείτο μάλλον από δεύτερο πρόσωπο. Ο Μάριος Γεωργίου Μαριούθκιας έπεσε νεκρός από σφαίρες πυροβόλου όπλου, ενώ οδηγούσε το πολυτελές αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς τα Περβόλια. Μία από τις σφαίρες τον έπληξε στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Τα φονικά πυρά ρίφθηκαν εναντίον του μόλις ελάττωσε ταχύτητα προκειμένου να διέλθει από το κύρτωμα του δρόμου. Το γεγονός αυτό και μόνο φανερώνει ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν καλά μελετημένοι.

Λουλούδια στο σημείο

Στο μεταξύ, λίγα λουλούδια κι ένα κερί τοποθέτησαν συγγενείς και φίλοι του 34χρονου Μάριου Γεωργίου Μαριούθκια στο δρόμο Μενεού-Περβολιών, στο σημείο όπου το βράδυ της Δευτέρας 19ης Απριλίου άφησε την τελευταία του πνοή από τα φονικά πυρά των εκτελεστών του.

 

Send this to a friend