Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ζητούν εμβολιασμό πρωτοετών φοιτητών&αύξηση μαθητών σε φροντιστήρια οι γονείς
Ζητούν εμβολιασμό πρωτοετών φοιτητών&αύξηση μαθητών σε φροντιστήρια οι γονείς

Ζητούν εμβολιασμό πρωτοετών φοιτητών&αύξηση μαθητών σε φροντιστήρια οι γονείς

Αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας απέστειλε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, σχετικά με την αύξηση των αριθμού μαθητών στα ιδιωτικά φροντιστήρια, τις εξετάσεις  αλλά και την ευκαιρία εμβολιασμού πρωτοετείς φοιτητών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της ζητεί:

1. Nα δοθεί άδεια, κατ’ εξαίρεση, από το Υπουργείο Υγείας, να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών με φυσική παρουσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια ΜΟΝΟ για τους τελειόφοιτους. Η σωστή προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για το αίτημα αυτό.

2. Να δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων, εν μέσω πανδημίας και λόγω των περιοριστικών μέτρων ή/ και πιθανού αυτοπεριορισμού, των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα. Ζητήθηκε επίσης να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των αποτελεσμάτων των προκαταρκτικών εξετάσεων.

3. Να δοθεί, σε όσους  πρωτοετείς φοιτητές  το επιθυμούν (φετινοί απόφοιτοι καθώς και περσινοί που σήμερα υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά) , η ευκαιρία για εμβολιασμό όσων θα μεταβούν για σπουδές σε χώρες του εξωτερικού όπου ο εμβολιασμός για είσοδο στην χώρα ή για φοίτηση στο πανεπιστήμιο, είναι αναγκαίος.

Τέλος, η Συνομοσπονδία παρακολουθεί κάθε εξέλιξη και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Αρμόδια Αρχή για την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς για όλες τις βαθμίδες της Μέσης Εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο SigmaLive ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε πως, θα πρέπει να υπάρξει αντιστάθμιση ώστε οι τελειόφοιτοι μαθητές που θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και τις εξετάσεις ανά τετράμηνο να μπορούν να ετοιμαστούν κατάλληλα.
Μέχρι στιγμής η Συνομοσπονδία δεν έχει λάβει κάποια επίσημη απάντηση.

Send this to a friend