Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πέντε καταδυτικές διαδρομές ετοιμάζει η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με στόχο την αύξηση του καταδυτικού τουρισμού.

Οι καταδυτικές διαδρομές θα συμπεριλαμβάνουν τρεις τεχνητούς υφάλους και δύο φυσικούς. Οι τεχνητοί ύφαλοι είναι το πασίγνωστο ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Ζηνοβία, στην περιοχή Μακένζι, καθώς και τα πλοία Ελπίδα και LEF1, που έχουν ποντιστεί στον κόλπο της Λάρνακας.

Οι δύο φυσικοί ύφαλοι είναι η βραχώδης περιοχή της Ξυλοφάγου με την ονομασία «Σκοπιά» και ο ύφαλος που βρίσκεται σε βάθος 7-10 μέτρων στην θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Ορόκλινης.

Για το σκοπό αυτό έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή ενός πρωτότυπου διαγωνισμού με την ονομασία «Δώστε όνομα σε ένα ύφαλο», που αφορά αποκλειστικά τον φυσικό ύφαλο στην Ορόκλινη.

O διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της ευρύτερης Λάρνακας, τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

 

Την ενοποίηση των πέντε πιο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της πόλης έχει θέσει ως στόχο ο Δήμος Λάρνακας και για τον σκοπό αυτό ήδη έχει ξεκινήσει ο καταρτισμός ενός ειδικού σχεδιασμού.

Οι χώροι που θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο αυτό είναι το υπό ανακαίνιση αρχαιολογικό μουσείο, ο χώρος του αρχαίου λιμανιού, το ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή, ο αρχαιολογικός χώρος του Κιτίου και η περιοχή της Χρυσοπολίτισσας.

Η σχετική μελέτη αναμένεται να διεκπεραιωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος είναι έτοιμος να προχωρήσει με την ανάθεση σε μελετητή του σχεδιασμού της ενοποίησης των τριών χώρων που θεωρούνται ύψιστης αρχαιολογικής σημασίας για ολόκληρη την Κύπρο.

 

 

Send this to a friend