Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ιταλός, μέλος πληρώματος αλιευτικού σκάφους που έχρηζε ιατρικής βοήθειας, διακομίσθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου του Κέντρου αναφέρεται ότι γύρω στις 21:40 της Δευτέρας 26 Απριλίου «το ΚΣΕΔ έλαβε πληροφορία ότι μέλος του πληρώματος του υπό ιταλικής σημαίας αλιευτικού σκάφους «GRECALE», το οποίο έπλεε σε απόσταση 8 ναυτικά μίλια ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα, χρήζει ιατρικής βοήθειας και ως εκ τούτου απαιτείτο η άμεση αεροδιακομιδή του».

Το ΚΣΕΔ «ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, με εξειδικευμένο νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με σκοπό την αεροδιακομιδή του ατόμου σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

Προστίθεται ότι «ο Ιταλός ναυτικός παραδόθηκε στις 00:20 της 27ης Απριλίου 2021, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

 

Φορτωμένες μαριχουάνα έφθασαν χθες τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο γυναίκες από την Λατινική Αμερική, ηλικίας 30 και 26 χρόνων.

Στην αποσκευή της 30χρονης εντοπίστηκαν 20 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μαριχουάνα συνολικού βάρους περίπου 11 κιλών, ενώ μετά από έλεγχο που έγινε στην αποσκευή της 26χρονης, εντοπίστηκαν 14 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν μαριχουάνα βάρους σχεδόν έξι κιλών.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Οι δύο γυναίκες, εκτελούσαν χρέη μεταφορέα και πιστεύεται ότι είναι μέλη σπείρας που διοχετεύει ναρκωτικά από το εξωτερικό στην Κύπρο. Έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησής τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Πιστεύεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την κυπριακή αγορά και προς τούτο ξεκίνησαν εξετάσεις για εντοπισμό των τελικών παραληπτών, αλλά και των προσώπων που απέστειλαν τα ναρκωτικά από το εξωτερικό. Ήδη έχει ζητηθεί και η βοήθεια της Ίντερπολ.

Θέμα ανικανότητας στο να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία λόγω της νοητικής του κατάστασης, έθεσε χθες η υπεράσπιση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου.

Η υπόθεση του 83χρονου πρώην ιεράρχη ήταν ορισμένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, προκειμένου ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Προτού, όμως, του απαγγελθεί η κατηγορία, ο δικηγόρος υπεράσπισης έθεσε θέμα ανικανότητας του πελάτη του. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 19 Μαῒου, ημερομηνία κατά την οποία θ’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος της υπεράσπισης.

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιας φύσεως αιτήματα, το δικαστήριο αναμένεται να διορίσει πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει την νοητική κατάσταση του τέως Μητροπολίτη και μετέπειτα θα καταθέσει τα ευρήματά του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο, αφού ακούσει μαρτυρία, θ’ αποφασίσει κατά πόσο ο κατηγορούμενος είναι ή όχι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

 

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 4 μέχρι και τις 6.00 μ.μ., το διαδικτυακό εργαστήρι του Κέντρου Πληροφόρησης του Δήμου Λάρνακας, για τα γαλάζια και πράσινα επαγγέλματα, τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Το εργαστήρι θα μεταδίδεται ζωντανά από την σελίδα του Facebook του Europe Direct του Maritime Institute, καθώς και του Δήμου Λάρνακας. Σε όσους λάβουν μέρος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Send this to a friend