Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ανίκανος να παρακολουθήσει την διαδικασία ο τέως Κιτίου;
Ανίκανος να παρακολουθήσει την διαδικασία ο τέως Κιτίου;

Ανίκανος να παρακολουθήσει την διαδικασία ο τέως Κιτίου;

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Θέμα ανικανότητας στο να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία λόγω της νοητικής του κατάστασης, βάσει του άρθρου 70 της ποινικής δικονομίας, έθεσε χθες η υπεράσπιση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου.

Η υπόθεση του 83χρονου πρώην ιεράρχη ήταν ορισμένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, προκειμένου ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία του βιασμού που αντιμετωπίζει. Προτού, όμως, του απαγγελθεί η κατηγορία, ο δικηγόρος υπεράσπισης Μιχάλης Πικής έθεσε θέμα ανικανότητας του πελάτη του να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία, επικαλούμενος «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 19 Μαῒου, ημερομηνία κατά την οποία θ’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος της υπεράσπισης.

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιας φύσεως αιτήματα, το δικαστήριο αναμένεται να διορίσει πραγματογνώμονα (κυβερνητικό ιατρό), ο οποίος θα εξετάσει την νοητική κατάσταση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου και μετέπειτα θα καταθέσει τα ευρήματά του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο, αφού ακούσει μαρτυρία, θ’ αποφασίσει κατά πόσο ο κατηγορούμενος είναι ή όχι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Μέχρι την επόμενη δικάσιμο, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου θα είναι ελεύθερος, αφού υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην Αστυνομία.

Αντιμετωπίζει μία κατηγορία βιασμού, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Παραπονούμενη στην υπόθεση αυτή είναι γυναίκα από τη Λάρνακα.

Εξάλλου, στις 8 ερχόμενου Ιουνίου, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου θα παρουσιαστεί κι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης αυτής, το αδίκημα διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981, πάλι στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, με την παραπονούμενη κοπέλα να ήταν τότε μόλις 16 χρόνων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο πρώην ιεράρχης την έσπρωξε με τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στον καναπέ και ακολούθως ξάπλωσε πάνω της προσπαθώντας να την φιλήσει στο στόμα…

 

Send this to a friend