Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Από την Λατινική Αμερική μας έστειλαν την μαριχουάνα
Από την Λατινική Αμερική μας έστειλαν την μαριχουάνα

Από την Λατινική Αμερική μας έστειλαν την μαριχουάνα

Βάσος Βάσου

Φορτωμένες μαριχουάνα έφθασαν σήμερα (26/4) τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο γυναίκες από την Λατινική Αμερική, ηλικίας 30 και 26 χρόνων.

Η πτήση τους ξεκίνησε από χώρα της Λατινικής Αμερικής και μέσω Αθήνας έφθασε στη Λάρνακα. Λίγο πριν από τις 2 το πρωί μέλη της ΥΚΑΝ και λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείου διενήργησαν έρευνες στις αποσκευές των δύο γυναικών, έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας.

Στην αποσκευή της 30χρονης εντοπίστηκαν 20 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μαριχουάνα συνολικού βάρους περίπου 11 κιλών, ενώ μετά από έλεγχο που έγινε στην αποσκευή της 26χρονης, εντοπίστηκαν 14 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν μαριχουάνα βάρους σχεδόν έξι κιλών. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι δύο γυναίκες, οι οποίες εκτελούσαν χρέη μεταφορέα και πιστεύεται ότι είναι μέλη σπείρας που διοχετεύει ναρκωτικά από το εξωτερικό στην Κύπρο, οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας για ανάκριση. Έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Χθες Δευτέρα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησής τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον τους εξετάζονται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και προμήθειας ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Πιστεύεται ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την κυπριακή αγορά και προς τούτο ξεκίνησαν εξετάσεις για εντοπισμό των τελικών παραληπτών, αλλά και των προσώπων που απέστειλαν τα ναρκωτικά από το εξωτερικό. Για τον σκοπό αυτό ήδη έχει ζητηθεί η βοήθεια της Ίντερπολ.

 

Send this to a friend