Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙ TUI: Σε συντονισμό με Ελλάδα-Κύπρο για καλοκαιρινές διακοπές Γερμανών
TUI: Σε συντονισμό με Ελλάδα-Κύπρο για καλοκαιρινές διακοπές Γερμανών

TUI: Σε συντονισμό με Ελλάδα-Κύπρο για καλοκαιρινές διακοπές Γερμανών

«Έτσι θα πραγματοποιηθεί το όνειρό σας για καλοκαιρινές διακοπές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Die Welt, με τον προϊστάμενο της TUI Γερμανίας, Marek Andryszak να δηλώνει πως «Τα ταξίδια στην Ευρώπη θα είναι εφικτά το καλοκαίρι του 2021, με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας έχει προβεί στις σχετικές προετοιμασίες. «Είμαστε ήδη σε στενό συντονισμό με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο». Ιδιαίτερα δημοφιλείς ξένοι προορισμοί είναι σήμερα τα ελληνικά νησιά – κυρίως η Κρήτη, και στη συνέχεια η Ρόδος και η Κως.

Όμως, οι ταξιδιώτες διστάζουν. Σε σύγκριση με πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, το μέσο διάστημα μεταξύ της κράτησης και της άφιξης έχει μειωθεί από 108 σε 74 ημέρες σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της HomeToGo.Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την διαδικτυακή έρευνα της πύλης, σχεδόν εννέα στους δέκα συμφωνούν «πλήρως» ή «σε μεγάλο βαθμό» ότι η επιστροφή των χρημάτων και η ευελιξία όσον αφορά τους όρους ακύρωσης είναι απαραίτητη.

Για το λόγο αυτό, η TUI εισήγαγε μια ευέλικτη επιλογή σε ορισμένες από τις προσφορές της ήδη από τον Φεβρουάριο. Με επιπλέον χρέωση, οι πελάτες μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους δωρεάν έως και 14 ημέρες πριν από την έναρξη του ταξιδιού. Περίπου το 80% των πελατών χρησιμοποιούν αυτή την επιλογή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει λιγότερη ασφάλεια προγραμματισμού για τους διοργανωτές, εξακολουθούν να βλέπουν ένα οικονομικό όφελος από αυτό. «Οι ευέλικτες τιμές δημιουργούν πρόσθετο κέρδος, καθώς οι ταξιδιώτες διαφορετικά θα έκαναν πιο συγκρατημένα τις κρατήσεις τους», αναφέρει ο Andryszak. «Τελικά, οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και να μην ακυρώσουν, γιατί έχουν έτοιμες τις βαλίτσες τους από καιρό».

Ωστόσο, δεν είναι μόνο εκείνοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν που αποφασίζουν εάν θα υλοποιηθούν τα σχέδιά τους, αλλά και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Για την πλειονότητα των χωρών ισχύουν ταξιδιωτικές οδηγίες.
Όσοι επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και μετά να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Και γενικά, όλοι οι επιβάτες αεροπορικών πτήσεων πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στη Γερμανία. Τέτοιου είδους περιορισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε ακύρωση των διακοπών.

Ο Thomas Bareiß εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον τουρισμό, θέλει να δώσει ελπίδες. Η Γερμανία αναμένει την παράδοση σχεδόν 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου και βελτιώνει συνεχώς τη στρατηγική των τεστ. «Για το λόγο αυτό είμαι πεπεισμένος ότι τα ταξίδια στη Γερμανία και την Ευρώπη θα γίνουν ευκολότερα και ασφαλέστερα και πάλι», όπως δήλωσε ο Bareiß στην Welt. «Οι άνθρωποι θέλουν τελικά να βγουν έξω».
Ωστόσο, αναφέρει επίσης πως «Βρισκόμαστε σήμερα στο τρίτο κύμα της πανδημίας με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά και, δυστυχώς, επίσης και οι θάνατοι». Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας.
Το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να διατηρηθούν αυτοί οι κανονισμοί δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα. Ως εκ τούτου, ο εντεταλμένος για τον τουρισμό ζητά τα μέτρα να μην συνδέονται αποκλειστικά με τον δείκτη των κρουσμάτων. «Είναι σημαντικό να ξεφύγουμε από τους κανόνες καραντίνας και να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο τα τεστ», σημειώνει.

Και κάτι άλλο αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο για τα ταξίδια το 2021: το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είναι ήδη φανερό ότι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα για όσους έχουν εμβολιαστεί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Από την επόμενη εβδομάδα, μπορεί να πάει κανείς για διακοπές στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει η υποχρέωση καραντίνας μίας εβδομάδας για τους ταξιδιώτες, η οποία δεν ισχύει για εμβολιασμένα άτομα ή σε περίπτωση αρνητικού PCR τεστ.
Το Ισραήλ σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα για τους τουρίστες από τα τέλη Μαΐου, αλλά αρχικά μόνο για τους εμβολιασμένους.Και η Δανία σχεδιάζει να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα με προτίμηση στα εμβολιασμένα άτομα.

Θα βοηθήσει και το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτή την εβδομάδα οι εκπρόσωποι όλων των κρατών μελών της ΕΕ συμφώνησαν στα βασικά σημεία. Το λεγόμενο «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» προορίζεται να ανοίξει το δρόμο για όλη την Ευρώπη στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.

«Ο στόχος είναι να δοθεί από την 1η Ιουνίου η ευκαιρία σε κάθε πολίτη να χρησιμοποιήσει τον ψηφιακό κωδικό για να αποδείξει εάν έχει εμβολιαστεί ή έχει ανοσία ή έχει αρνητικό τεστ των τελευταίων 48 ωρών», αναφέρει ο εντεταλμένος για τον τουρισμό Bareiß. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι «μόλις λειτουργήσει το σύστημα, πολλά πράγματα θα είναι ευκολότερα και πάλι, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης των ταξιδιών στη Γερμανία και την ΕΕ».

Send this to a friend