Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Κολιού: Θα μπορούσε να εφαρμοστεί μίνι-απαγορευτικό και πριν το Πάσχα
Δρ. Κολιού: Θα μπορούσε να εφαρμοστεί μίνι-απαγορευτικό και πριν το Πάσχα

Δρ. Κολιού: Θα μπορούσε να εφαρμοστεί μίνι-απαγορευτικό και πριν το Πάσχα

Η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι πολύ δυσάρεστη και φαίνεται ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε τους 300 ασθενείς, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Δρ. Μαρία Κολιού.

Σημείωσε πως η ίδια εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να μπει ένα μίνι-απαγορευτικό, ένα πολύ καλό απαγορευτικό, όπως είπε, ήταν εκείνο που επιβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει για μια πολύ μικρή διάρκεια.

Όπως σημείωσε, ωστόσο, αυτό δεν ήταν ανάμεσα στις εισηγήσεις των Επιδημιολόγων.

Πρόσθεσε παράλληλα πως η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογηθεί και τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν και πριν το Πάσχα, εάν κριθεί αναγκαίο για να αξιοποιηθεί και το γεγονός ότι είναι κλειστά τα σχολεία.

Όσον αφορά τον εκκλησιασμό ενόψει του Πάσχα, η κα. Κολιού ανέφερε πως ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται στους Ναούς θα μπορούσε να παραμείνει στους 50, ωστόσο, η απόφαση εναπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Κυριακή του Πάσχα, συνέχισε, θα μπορεί να γίνει με την οικογένειά μας ή με πολύ λίγα άτομα του στενού οικογενειακού κύκλου, εάν επιτραπεί.

Το βρετανικό στέλεχος δεν χαρίζεται σε κανένα, τόνισε, και πρόσθεσε πως στο Μακάρειο νοσηλεύεται «το 6ο ή 7ο περιστατικό με το σύνδρομο που προκύπτει μετά από COVID στα παιδιά».

 

 

Send this to a friend