Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ 28χρονη η νεότερη ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς
28χρονη η νεότερη ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς

28χρονη η νεότερη ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού επέφερα τις αυξημένες νοσηλείες, με το Νοσοκομείο Αναφοράς να φτάνει στο 100% της πληρότητάς του.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς Αμαλία Χατζηγιάννη, αναφέροντας πως σήμερα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 75 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

«Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της σοβαρής αυτής υγειονομικής κρίσης» είπε.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως όλο και αυξάνονται τα κρούσματα στην κοινότητα με πολλούς συνανθρώπους μας να χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο.

«Νοσηλεύονται νεαροί ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται συχνότερα νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από ότι στο 1ο και στο 2ο κύμα. Έχουμε περισσότερες εισαγωγές παρά εξιτήρια» τόνισε.

Επιπλέον ανέφερε πως αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο τότε η επόμενη λύση είναι η επίταξη.

Κλείνοντας τόνισε ότι η μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους φαίνεται να δίνει πιο σοβαρή κλινική εικόνα στους ασθενείς και πιο άσχημη απεικονιστική εικόνα στις ακτινογραφίες.

Παράλληλα σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι ο νεότερος ασθενής που νοσηλεύεται στο ΓΝ Αμμοχώστου είναι 28 ετών και η γηραιότερη γυναίκα 86 ετών, η οποία δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι είχε πρόθεση να το κάνει.

 

Send this to a friend