Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μενεού: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών του φόνου του Μάριου Γεωργίου
Μενεού: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών του φόνου του Μάριου Γεωργίου

Μενεού: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών του φόνου του Μάριου Γεωργίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης του φόνου του Μάριου Γεωργίου ηλικίας 34 ετών, τέως από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε χθες βράδυ στο Μενεού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας «οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και διενεργούνται εξονυχιστικές έρευνες τόσο στη σκηνή αλλά και περιμετρικά στο δρόμο αλλά και στο δρομολόγιο που ακολούθησε το θύμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έχουν ήδη ανακριθεί ορισμένα άτομα, ενώ οι ανακριτές θα καλέσουν για ανάκριση και άλλα άτομα».

Πρόσθεσε ότι «ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που ενδεχομένως να γίνει σήμερα, τα οποία θα δώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου αλλά και τον αριθμό των σφαιρών που έπληξαν το θύμα. Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, είμαστε μέχρι στιγμής στα αρχικά στάδια, ενώ από την σκηνή έχουν συγκεντρωθεί κάποια τεκμήρια και αναζητούνται ορισμένα άλλα, τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «η Αστυνομία προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να εντοπίσουμε οτιδήποτε, ώστε να διαπιστωθούν τόσο τα κίνητρα των δραστών αλλά και να οδηγηθούμε σ` αυτούς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χρήστος Ανδρέου είπε πως «κάθε υπόθεση φόνου είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Το θύμα είναι πρόσωπο που απασχόλησε στο παρελθών την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις. Οι ανακριτές καλούνται να πραγματοποιήσουν έρευνες και εξετάσεις όσον αφορά παλιές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο 34χρονος, για να δούμε κατά πόσον μπορούμε να εξασφαλίσουμε οτιδήποτε που να είναι βοηθητικό στις εξετάσεις μας».

Σημείωσε ακόμα ότι «γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις αλλά και οι έρευνες που πρέπει. Οι ανακριτές προφανώς θα καλέσουν για ανάκριση και άλλα πρόσωπα” είπε και πρόσθεσε πως “ευελπιστούμε ότι θα εξασφαλίσουμε τέτοια μαρτυρία ώστε να οδηγηθούμε στους δράστες».

Σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας απάντησε πως «οι εξετάσεις και οι έρευνες γίνονται προς διάφορες κατευθύνσεις με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα διερεύνησης. Είναι μια υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος για να δούμε κατά πόσον υπήρξε ή υπάρχει οτιδήποτε θα βοηθήσει τους ανακριτές στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των δραστών».

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι μετακινήθηκε και το αυτοκίνητο πολυτελείας στο οποίο επέβαινε ο 34χρονος όταν ρίχθηκαν εναντίον του χθες βράδυ οι πυροβολισμοί, από τους οποίους και βρήκε ακαριαίο το θάνατο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης ο οποίος διαπράχθηκε σε σημείο του δρόμου Μενεού – Περβολιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές της υπόθεσης, γύρω στις 21.10 χθες βράδυ ενώ ο Γεωργίου κινείτο με το αυτοκίνητο του στη περιοχή, λίγο πριν από περίπτερο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, από άγνωστα πρόσωπα που ήταν κρυμμένα πίσω από κυπαρίσσια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.

Από τους πυροβολισμούς ο Γεωργίου, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου.

Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα μέλη της ΥΠΕΓΕ και του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν έρευνες και εξετάσεις οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου οι οποίοι αποφάνθηκαν πως το θύμα έφερε τραύματα από αριθμό σφαιρών στο κεφάλι και τα χέρια.

Οι ανακριτές της υπόθεσης περπάτησαν σήμερα στα γύρω χωράφια και διενήργησαν έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στους άγνωστους δράστες.

Από τη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν κάλυκες και άλλα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και γενετικό υλικό, που θα σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Οι ανακριτές παρέλαβαν επίσης τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο του περιπτέρου όσο και άλλων υποστατικών που βρίσκονται στη περιοχή, για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Send this to a friend