Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πάσχα με κλειστά ξενοδοχεία…
Πάσχα με κλειστά ξενοδοχεία…

Πάσχα με κλειστά ξενοδοχεία…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιπρόσθετο πλήγμα αποτελεί εν’ όψει του Πάσχα, ειδικά για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου, η απαγόρευση που ισχύει σε σχέση με την διαμονή Κυπρίων σε ξενοδοχεία λόγω Covid.

Τα προηγούμενα χρόνια, κατά την περίοδο του Πάσχα, τα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου συνήθιζαν να προσελκύουν σημαντικό αριθμό ντόπιων επισκεπτών (κυρίως κατοίκων της Λευκωσίας), η κάθοδος των οποίων θεωρείτο ως… προπομπός για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρο Τάκκα, τη δεδομένη στιγμή τα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά στα δύο τουριστικά θέρετρα δεν ξεπερνούν τα πέντε ή έξι. Σ’ αυτά διαμένουν κυρίως Ρώσοι τουρίστες (λίγοι αριθμητικά σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια τέτοια περίοδο), ενώ λίγοι είναι και οι Ισραηλινοί που παραθερίζουν αυτή την εποχή στην επαρχία.

«Η απαγόρευση που ισχύει για διαμονή Κυπρίων σε ξενοδοχεία είναι ένας επιπρόσθετος ανασταλτικός παράγοντας για τους ξενοδόχους της περιοχής μας να τολμήσουν ν’ ανοίξουν τις μονάδες τους», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Δ. Τάκκας και πρόσθεσε:

«Εν’ όψει του Πάσχα, σαν ΠΑΣΥΞΕ δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής κατά πόσο θα συνεχίσει ή όχι να ισχύει η συγκεκριμένη απαγόρευση. Αυτή την περίοδο φιλοξενούμε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις Ρώσων τουριστών, ενώ δυστυχώς η προσέλευση επισκεπτών από το γειτονικό Ισραήλ δεν είναι η αναμενόμενη. Είναι εξαιρετικά χαμηλή η ζήτηση που έχουμε ως ελεύθερη Αμμόχωστος από τη χώρα αυτή».

Ο Δώρος Τάκκας πρόσθεσε πως ούτε για τον Μάιο υπάρχουν ικανοποιητικές κρατήσεις από το εξωτερικό στα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ παραμένει αβέβαιη η κατάσταση εν’ όψει των καλοκαιρινών μηνών.

«Εάν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου κι ενταχθεί στην πράσινη κατηγορία, δεν θα πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για ικανοποιητική τουριστική κίνηση φέτος. Σήμερα η Κύπρος δυστυχώς είναι στο κόκκινο. Η μόνη μας ελπίδα είναι να προχωρήσουν τάχιστα οι εμβολιασμοί, ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον να προλάβουμε τους μήνες τους καλοκαιριού. Μόνο εάν το νησί μας μπει στην πράσινη κατηγορία θα γίνει ξανά ελκυστικός προορισμός για τους ξένους», είπε με νόημα ο κ.Τάκκας.

Send this to a friend