Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Παναγιώτης Τουλούρας: “Να εργαστούμε σκληρά για να αναδείξουμε την Λάρνακα πρωταγωνιστή των εξελίξεων”
Παναγιώτης Τουλούρας: “Να εργαστούμε σκληρά για να αναδείξουμε την Λάρνακα πρωταγωνιστή των εξελίξεων”

Παναγιώτης Τουλούρας: “Να εργαστούμε σκληρά για να αναδείξουμε την Λάρνακα πρωταγωνιστή των εξελίξεων”

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΔΗΠΑ στη Λάρνακα Παναγιώτης Τουλούρας ο οποίος μας μίλησε για τον εαυτό του, για τα σχέδια του αλλά και για τους πολιτικούς του στόχους.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, με μια πρωτόγνωρη υγειονομική πρόκληση απο την μία και ένα κοινωνικό αναβρασμό απο την άλλη. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική σε αυτή τη στιγμή και με ποιό βασικό κριτήριο επιλέξατε το συγκεκριμένο κομματικό χώρο;

Ανέκαθεν τοποθετούσα πολιτικά τον εαυτό μου στο χώρο του Κέντρου. Πιστεύω στην πολιτική μετριοπάθεια, στο δημοκρατικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, που απορρίπτει ιδεολογικά τα δυο άκρα.

Προερχόμενος από πολιτικοποιημένη οικογένεια, είχα την ευκαιρία από νωρίς να βιώσω και να κατανοήσω τις αρχές και τις αξίες του Κέντρου. Θεωρώ ότι η ΔΗΠΑ επανατοποθετεί ακριβώς αυτές τις αρχές και αξίες στην σωστή τους διάσταση, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά πολιτικά δεδομένα. Να υπάρχει δηλαδή για τους πολίτες μια καθαρή, ξεκάθαρη θα έλεγα, επιλογή.

Αποδέχθηκα την πρόταση να διεκδικήσω τις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ στη Λάρνακα, γιατί πιστεύω πως αποτελεί μια ισοζυγισμένη πολιτική συνταγή που έχει ανάγκη η κοινωνία. Μια νέα πρόταση από ανθρώπους με πολιτική εμπειρίαπου είναι, όμως, απεγκλωβισμένοι από νοοτροπίες του παρελθόντος. Μια φρέσκια εκδοχή της πολιτικής που με ειλικρίνεια θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Γεννήθηκα το 1977 και μεγάλωσα στη Λάρνακα, με καταγωγή από το Ριζοκάρπασο και το Γεράνι Αμμοχώστου. Είμαι παντρεμένος και εχει ένα γιο 5 μηνών.

Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο του Leicester με μεταπτυχιακό στο European and International Trade Law.

Μετά τις σπουδές μου παρέμεινα στην Αγγλία για αρκετά χρόνια όπου και ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στο τομέα της εστίασης και του real estate.

Εργάστηκα ως σύμβουλος του γνωστού Ιταλού σεφ Gino D’Acampo και αργότερα στην Atmo Select, γνωστή ισλανδική εταιρεία τεχνολογία, όπου συνεργάστηκα με τον Ivar Kristjansson, ιδρυτή της πασίγνωστης CCP Games.

Με τι ασχολείστε επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια;

Τα τελευταία χρόνια επέστρεψα στην Κύπρο για μόνιμη διαμονή στη Λάρνακα, ιδρύοντας το Δικηγορικό γραφείο που φέρει την ονομασία, Παναγιώτης Ζ. Τουλουρας ΔΕΠΕ.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, καταφέραμε να να δημιουργήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό πελατολόγιο, προσφέροντας υπηρεσίες εντός και εκτός Κύπρου. Συμμετέχω συχνά, ως νομικός σύμβουλος φορέων, σε συζητήσεις των επιτροπών Νομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος της Βουλής. Στενή είναι η συνεργασία μας με το Invest Cyprus.

Ως νομικός, θεωρείτε οτι η νομοθετική υπηρεσία στην Κύπρο χρειάζεται κάποια μεταρρύθμιση ή είστε ικανοποιημένος απο την λειτουργία της;

Γενικά, θεωρώ πως ο όρος Μεταρρύθμιση μένει στα λόγια και στα συνθήματα. Δυστυχώς, περιορισμένα είναι τα βήματα προς την υλοποίηση των εξαγγελιών. Ναι, υπάρχουν πολλές νομοθεσίες που χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν για να εισέλθουμε σε αυτό που λεμε νέα εποχή. Η Βουλή ως νομοθέτης, πρέπει να πλαισιωθεί με συμβούλους, τεχνοκράτες και ειδικούς που θα δίνουν τη δυνατότητα νομοθετικά να είναι εφικτός ο εκσυγχρονισμός.

Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία σήμερα;

Μετά από ένα χρόνο στην εποχή του κορονοϊού, θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα και πρόκληση είναι η έξοδος από την πανδημία. Αυτό που καλούμαστε σήμερα να διαχειριστούμε δεν είναι μόνο οι αντοχές του συστήματος υγείας. Σίγουρα η προσοχή εστιάζεται στη διαφύλαξη των ανθρώπινων ζωών και της νοσηλείας όσων παλεύουν για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, οι οικονομικές επιπτώσεις λόγω της πανδημίας είναι μεγάλες. Είναι γι αυτό που εστιάζουμε την πολιτική μας δράση στον άνθρωπο, κάθε ηλικίας, προτάσσοντας λύσεις και προτάσεις σε αυτά που άρχισαν να ξεπροβάλουν στον ορίζοντα.

Ποιές λύσεις θα προτείνετε επι τούτου για την επίλυσή τους σε περίπτωση εκλογής σας;

Πρακτικές και οικονομικές λύσεις που θα προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να παραμείνουν ενεργοί στο εργατικό δυναμικό. Για παράδειγμα, θεωρώ απαραίτητη τη στροφή προς την τεχνολογία και την προσέλκυση επενδύσεων σε αυτό τον τομέα. Στόχος είναι η Κύπρος να καταστεί παγκόσμιο κέντρο innovative, software και start up εταιρειών.

Η φιλοσοφία είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο με το οποίο η Κύπρος να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στο παγκόσμιο, ανοίγοντας νέες θεσεις εργασίας και πραγματικές ευκαιρίες για επιχειρηματική δράση. Μια εύρωστη οικονομία με ξένο χρήμαθα στηρίξει το κοινωνικό κράτοςπρος όφελος της κοινωνίας και κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων, των ευπαθών ομάδων και όσων έχουν ανάγκη.

Μπορεί η Λάρνακα να είναι η επόμενη “μεγάλη” πόλη της Κύπρου;

Για εμένα είναι ήδη αυτό που λέτε «μεγάλη» πόλη η Λάρνακα γιατί εκεί την κατατάσσει η εντιμότητα και η ποιότητα του χαρακτήρα των ανθρώπων που ζουν στην επαρχία της Λάρνακας. Γι αυτή τη «μεγάλη πόλη», θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να την αναδείξουμε ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Επιμένω, όμως, παραμένουμε προσηλωμένοι στον άνθρωπο της Λάρνακας. Τον εργαζόμενο, τον οικογενειάρχη, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τα νεαρά ζευγάρια και το νέο επιστήμονα, που έχουν δικαίωμα να ελπίζουν, σε μια επαρχία όπου το μέλλον είναι τώρα. Σε μια κοινωνία των ίσων ευκαιριών και της ευμάρειας των πολιτών, σε ένα υγιές περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς και κατεστημένα. Σε μια κοινωνία όπου το κράτος θα ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και προόδου, ανατρέποντας την όποια πελατειακή σχέση.

Send this to a friend