Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Κοινός στόχος, το εισιτήριο για τον τελικό
Κοινός στόχος, το εισιτήριο για τον τελικό

Κοινός στόχος, το εισιτήριο για τον τελικό

Νοκ άουτ αγώνας για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, όπου Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρώνται στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 15ης Μαϊου. Σε περίπτωση που δεν προκύψει νικητής στα 90 λεπτά, τότε οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση και ακολούθως στη διαδικασία των πέναλτι.

1175: Chelsea FC – Manchester City FC 19:30 («Wembley»)

Τσέλσι: Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γουέστ Μπρομ η Τσέλσι έβγαλε αντίδραση, κερδίζοντας με 4-1 εκτός τη Κρίσταλ Πάλας. Οι «μπλε» παρατάχθηκαν στον αγώνα του «SelhurstPark» με στόχο να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη, αφού ακολουθούσε ο επαναληπτικός με την Πόρτο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι κι έκαναν, αφού μόλις στο 10′ κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χάβερτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πούλισιτς διπλασίασε τα γκολ τους. Χωρίς να ρίξουν ρυθμούς οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Τούχελ στο 30′ πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Ζουμά, κλείνοντας έτσι το ημίχρονο με τον καλύτερο τρόπο. Στην επανάληψη ο Μπεντέκε μείωσε σε 1-3 για τους «αετούς», όμως ο Πούλισιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Μετά απ’ αυτή της τη νίκη η Τσέλσι διατηρήθηκε σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, ούσα στο -1 από την τρίτη θέση και τη Γουέστ Χαμ και στο -2 από την τρίτη Λέστερ. Μεσοβδόμαδα στον εντός έδρας επαναληπτικό με την Πόρτο έπαιξε όσο χρειάστηκε για να ηττηθεί τελικά με 0-1, αλλά να γίνει αυτή η κάτοχος του εισιτηρίου για τα ημιτελικά. Εκεί θα βρει απέναντι της τη Ρεάλ με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 27/4 στη Μαδρίτη.

Αγωνιστικά νέα: Μοναδικός απών ο τραυματίας Κόβασιτς (χαφ).

Πιθανή ενδεκάδα: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τ.Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Τζέιμς, Πούλισιτς, Μάουντ, Χάβερτς.

Μάντσεστερ Σίτι: Στον τελευταίο αγώνα που έδωσε για το πρωτάθλημα η Σίτι ηττήθηκε με 1-2 στην έδρα της από τη Λιντς, με τα «παγώνια» μάλιστα να αγωνίζονται για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Στο 42′ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το υπέρ τους προβάδισμα χάρη στο γκολ του Ντάλας, για να ακολουθήσει (45+1) η αποβολή του Κούπερ με απευθείας κόκκινη κάρτα. 15 περίπου λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90′ ο Φεράν Τόρες ισοφάρισε σε 1-1 για τους «πολίτες», οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να το διατηρήσουν και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λιντς πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον ίδιο παίκτη (Ντάλας) διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-2 στον αγώνα. Πάντως πιο σημαντικός για τη Σίτι ήταν ο αγώνας που ακολούθησε κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Σ’ εκείνο τον αγώνα λοιπόν οι «πολίτες» αν και είδαν την αντίπαλο τους να παίρνει προβάδισμα μόλις στο 15′ με τον Μπέλινγκχαμ, αυτό δεν τους πτόησε καθόλου και με δύο γκολ των Μαχρέζ (55′) και Φόντεν (75′) στην επανάληψη γύρισαν το παιχνίδι, διπλασιάζοντας τις νίκες τους σε βάρος της Ντόρτμουντ με το ίδιο μάλιστα σκορ. Έτσι πήραν και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλές αναμετρήσεις την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον πρώτο αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 28/4 στο Παρίσι.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός ο ανέτοιμος Αγουέρο (επιθετικός).

Πιθανή ενδεκάδα: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Στόουνς, Γουόλκερ, Ντε Μπρούιν, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Στέρλινγκ, Ζεσούς, Φόντεν.

Προϊστορία: Στις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις τους για το κύπελλο, η μεν Τσέλσι μετράει μία νίκη, ενώ η δε Μάντσεστερ Σίτι άλλες δύο.

 

21.02.16 FA Cup Τσέλσι ΜάντσεστερΣίτι 5:1
15.02.14 FA Cup ΜάντσεστερΣίτι Τσέλσι 2:0
14.04.13 FA Cup Τσέλσι ΜάντσεστερΣίτι 1:2

 

*Δύο από τις καλύτερες ομάδες αναμετρώνται στο ουδέτερο Γουέμπλεϊ με στόχο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του FACup. Από τη μία η Τσέλσι με την έλευση του Τόμας Τούχελ έδειξε μια σταθερότητα στην αμυντική της λειτουργία, ενώ αυτό το έβγαζε εξ αρχής η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με το δίδυμο Στόουνς-Ντίας να είναι απροσπέραστο. Λόγω του ότι το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο, πολύ πιθανό να δούμε τουλάχιστον ένα από τα δύο ημίχρονα να πηγαίνει στην ισοπαλία. (Χ οrX στο 1,81, η ψηλότερη απόδοση της αγοράς, Meridianbet).

 

REFERAFRIEND: Προτείνετε ένα φίλο σας και πάρτε μέχρι και €150 μπόνους!

 

Send this to a friend