Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας
Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για την πορεία των διαδικασιών που απαιτούνται μέχρι η διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας να περάσει εξ’ ολοκλήρου στην κοινοπραξία Kition Ocean Holdings ενημερώθηκε χθες Πέμπτη (15/4) ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας στο λιμάνι, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και τους επικεφαλείς των δημοτικών ομάδων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ξενάγηση στον χώρο και η ενημέρωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kition, Πάνο Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέλυσε την πορεία των προκαταρκτικών εργασιών που στην παρούσα φάση βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο.

Όπως αναφέρθηκε, σε πάροδο ενός έτους, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2022, η διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης αναμένεται να περάσει εξ’ ολοκλήρου στην κοινοπραξία.

Σήμερα γίνεται συνδιαχείριση των χώρων αυτών με την Αρχή Λιμένων Κύπρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Επεξηγήθηκε, επίσης, η πορεία του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, η οποία χωρίζεται σε δυο φάσεις, με διάρκεια πέντε και οκτώ έτη αντίστοιχα.

Η πρώτη φάση αφορά στην ολοκλήρωση των βελτιωτικών έργων στην μαρίνα, που θα περιλαμβάνουν yacht club, καταστήματα, χώρους εστίασης, οικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, αναπαλαίωση της υφιστάμενης αποβάθρας κι επέκταση της χωρητικότητας σε 880 σκάφη αναψυχής.

Η δεύτερη φάση του μεγαλεπήβολου έργου περιλαμβάνει την παράδοση του λιμανιού, τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για 3.500 αυτοκίνητα και νέας αίθουσας επιβατών (passengers terminal) καθώς και την διαπλάτυνση του λιμενικού χώρου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί πολλά πλοία ταυτόχρονα.

Παράλληλα, προγραμματίζεται η δημιουργία ενός μεγάλου καρνάγιου, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να δέχεται για επισκευή πλοία μήκους μέχρι και 150 μέτρων.

Τα Πανεπιστήμια

—————————-

Αναφορά έγινε και στην προοπτική δημιουργίας πανεπιστημιακών μονάδων στους χερσαίους χώρους του λιμανιού και της μαρίνας, που θα σχετίζονται με τους τομείς της υγείας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο κ.Αλεξάνδρου επεξήγησε, ακόμα, την πράσινη αντίληψη και τον χαρακτήρα της Kition Ocean Holdings, απ’ όπου, όπως είπε, διέπεται η κατασκευή και η υλοποίηση του όλου έργου.

Αναφέρθηκε για την οικολογική  προσέγγιση κατά τη διάρκεια όλων των κατασκευών, αλλά και για όλα όσα λήφθηκαν υπόψη ώστε να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον, τόσο κατά την υλοποίηση, όσο και μεταγενέστερα με την παράδοση του έργου.

Ο Α. Βύρας διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η τεράστια αυτή επένδυση να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των κατοίκων της Λάρνακας, παρέχοντας κάθε βοήθεια στην κοινοπραξία, αφού είναι κοινά παραδεκτό πως πρόκειται για ένα έργο που θ’ αλλάξει άρδην την εικόνα της Λάρνακας.

 

Send this to a friend