Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υλοποιήθηκε στο Δελίκηπο επενδυτικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER
Υλοποιήθηκε στο Δελίκηπο επενδυτικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER

Υλοποιήθηκε στο Δελίκηπο επενδυτικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER

Υλοποιήθηκε στον Δελίκηπο επενδυτικό έργο, από τα οκτώ συνολικά, που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) αναφέρεται ότι «η Εταιρεία στηρίζει την ανάπτυξη και στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER εγκρίθηκαν και υλοποιούνται οκτώ επενδυτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ».

Προστίθεται πως «η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) εφαρμόζει ολοκληρωμένες στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης ενδυναμώνοντας την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών των επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.  Μέσω του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014 -2020, εφαρμόζονται δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου, στη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού».

Σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19: Δράση 19.2.2.- Δράσεις ενίσχυσης επενδύσεων για μη γεωργικές δραστηριότητες του προγράμματος LEADER εγκρίθηκαν οκτώ επενδυτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό έργων €3.013 659,56. Τα έργα αυτά δύναται να συγχρηματοδοτηθούν κατά 50% από το Π.Α.Α. 2014 -2020 και κατά 50% με ίδια συμμετοχή. Το κατώτατο ποσό χορηγίας (Δημόσιας Χρηματοδότησης) είναι το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ και το ανώτατο ποσό χορηγίας το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων ευρώ, για κάθε επενδυτικό έργο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ένα από τα έργα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα είναι «η δημιουργία καταστήματος λιανικής πώλησης παραδοσιακών προϊόντων στον Δελίκηπο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανήλθε στις 54 χιλιάδες ευρώ. Η κτιριακή μονάδα αποτελείται από το κατάστημα πώλησης και την κουζίνα προσωπικού, ενώ πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα αγροτικής προέλευσης όπως αποξηραμένα φρούτα».

Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης καταλήγει η ανακοίνωση «είναι η βελτίωση του εισοδήματος του γεωργικού νοικοκυριού με την ταυτόχρονη εργοδότηση μελών της οικογένειας του, ενώ με την δημιουργία του καταστήματος ο Δελίκηπος θα καταστεί πόλος έλξης τουριστών και όχι μόνο που επιθυμούν να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα».

Send this to a friend