Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Το Facebook βάζει νέα σήμανση στις σατιρικές αναρτήσεις
Το Facebook βάζει νέα σήμανση στις σατιρικές αναρτήσεις

Το Facebook βάζει νέα σήμανση στις σατιρικές αναρτήσεις

To Facebook προσθέτει νέες ειδικές σημάνσεις σε αναρτήσεις σελίδων που εμφανίζονται στο News Feed των χρηστών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα μπερδέματα για την προέλευση των δημοσιεύσεων.

«Δημόσιος λειτουργός», «σελίδα θαυμαστών» και «σατιρική σελίδα» είναι τρεις από αυτές τις νέες ειδικές σημάνσεις. Η πλατφόρμα έχει αρχίσει ήδη τη δοκιμαστική δοκιμή τους στις ΗΠΑ και σταδιακά θα τις προσθέτει σε περισσότερες αναρτήσεις «προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα από πού προέρχονται αυτές».

Το Facebook δεν εξήγησε γιατί προσθέτει αυτές τις σημάνσεις, αλλά η διευκρίνιση για τη σάτιρα φαίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πολλοί χρήστες της πλατφόρμας παίρνουν κυριολεκτικά κάποια τέτοια δημοσιεύματα. Σε αυτό το πλαίσιο, τέτοιες αναρτήσεις μπορεί να αποτελέσουν ένα είδος παραπληροφόρησης, ακόμη κι αν οι δημιουργοί τους δεν είχαν τέτοια πρόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook προσπαθεί να καταστήσει πιο σαφές το περιεχόμενο αναρτήσεων που εμφανίζονται στο News Feed. Τον περασμένο Ιούνιο η πλατφόρμα άρχισε να βάζει ειδική σήμανση σε αναρτήσεις ΜΜΕ που είναι υπό μερικό ή απόλυτο κρατικό έλεγχο.

Οι σημάνσεις αυτές είναι απαραίτητες γιατί, σύμφωνα με το Facebook, τέτοια ΜΜΕ «συνδυάζουν την επιρροή ενός ειδησεογραφικού οργανισμού με τη στρατηγική στήριξη του κράτους και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν αν οι ειδήσεις που διαβάζουν προέρχονται από Μέσο το οποίο μπορεί να είναι υπό την επιρροή μιας κυβέρνησης».

Πηγή: lifo.gr

Send this to a friend