Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Google: Θα προειδοποιεί όσους οδηγούν και γράφουν μηνύματα στο κινητό
Google: Θα προειδοποιεί όσους οδηγούν και γράφουν μηνύματα στο κινητό

Google: Θα προειδοποιεί όσους οδηγούν και γράφουν μηνύματα στο κινητό

Μια νέα εφαρμογή της Google για τα κινητά με Android λογισμικό θα αποτρέπει τους χρήστες από το να γράφουν μηνύματα, ενώ οδηγούν.

Η εφαρμογή θα έχει το όνομα «Heads Up», φράση που κυριολεκτικά σημαίνει «τα κεφάλια πάνω» και πιο μεταφορικά υποδηλώνει την ενημέρωση ή την προειδοποίηση.

Το Heads Up έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται δοκιμαστικά, στις beta εκδοχές της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής «Digital Wellbeing» της Google.

Με την προσθήκη αυτού του νέου χαρακτηριστικού, η εφαρμογή θα ειδοποιεί τους χρήστες να αφήσουν το κινητό τους, εάν «αισθανθεί» ότι το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ακόμη, το Heads Up θα μπορεί να ειδοποιεί τους χρήστες, εάν αντιληφθεί ότι κινούνται με το κινητό τους ξεκλείδωτο.

Η εφαρμογή θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται, ώστε ο εκάστοτε χρήστης να ελέγχει καλύτερα τον συνολικό χρόνο που αφιερώνει στο κινητό του.

Για να τα πετύχει όλα αυτά, το Heads Up εκμεταλλεύεται αισθητήρες που φέρουν τα smartphones και μπορούν να «πιάσουν» την κίνηση, όπως γίνεται ήδη με τις εφαρμογές καταμέτρησης των βημάτων που πραγματοποιούμε καθημερινά.

Παρόλο που δεν απαιτείται η ενεργοποίηση της κοινοποίησης της τοποθεσίας του χρήστη στην εφαρμογή, ώστε να λειτουργήσει, με την ενεργοποίηση η εφαρμογή θα μπορεί να αντιλαμβάνεται καλύτερα εάν ο χρήστης βρίσκεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Στην παρουσίαση της εφαρμογής, η Google σχολίασε ότι, αν και η εφαρμογή πρόκειται να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται, δεν θα έπρεπε κανείς να βασιστεί σε αυτήν εξ ολοκλήρου όσον αφορά την προσωπική του ασφάλεια.

«Σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε πρώτα απ’ όλα τη σωστή σας κρίση και να αξιοποιείτε την εφαρμογή ως μια συμπληρωματική υπενθύμιση», έλεγε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το εάν και πότε το «Heads Up» θα καταστεί διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες των Android.

Πηγή: Ελ. Τύπος

Send this to a friend