Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πράσινο αντί… αντλιοστάσιο
Πράσινο αντί… αντλιοστάσιο

Πράσινο αντί… αντλιοστάσιο

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεσηκώνεται το Λιοπέτρι ενάντια στην απόφαση για κατασκευή αντλιοστασίου του αποχετευτικού συστήματος εντός της οικιστικής περιοχής της κοινότητας. Πρόκειται για αντλιοστάσιο που εκτός από το Λιοπέτρι, θα εξυπηρετεί και την περιοχή Αγίας Θέκλας Σωτήρας και η ένσταση του κοινοτικού συμβουλίου έχει να κάνει με την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, στο δρόμο μεταξύ Λιοπετρίου – Αυγόρου, αφού όπως δήλωσε στο Larnakaonline ο εκτελών χρέη κοινοτάρχη Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη, πρόκειται για περιοχή όπου υπάρχουν πολυκατοικίες και σπίτια όπου διαμένουν και ξένοι τουρίστες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου κι έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι αγωγοί. Ο κ. Μανώλη ανέφερε ότι είναι από το 2004 που το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου ενίσταται στην κατασκευή και λειτουργία του αντλιοστασίου στην συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο οι διαμαρτυρίες του δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα.

«Το Λιοπέτρι δεν είναι ενάντια στη λειτουργία του αντλιοστασίου. Είναι ενάντια στην λειτουργία του στην οικιστική περιοχή», ξεκαθάρισε ο Βάσος Μανώλη και πρόσθεσε: «Ζητούμε όπως το αντλιοστάσιο μεταφερθεί 500-700 μέτρα παρακάτω, σε χαλίτικη γη. Θεωρούμε πως είναι πιο κατάλληλη περιοχή για τη λειτουργία ενός αντλιοστασίου παρά εντός της οικιστικής περιοχής.

Οι επιπτώσεις από τη λειτουργία ενός τέτοιου αντλιοστασίου είναι πολλές, όπως η οχληρία, η δυσοσμία, ενώ σε περίπτωση βλάβης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεχειλίσουν τα λύματα και να ρέουν στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια και τις πολυκατοικίες. Είναι γι’ αυτό το λόγο που απαιτούμε να μεταφερθεί σε χαλίτικη γη».

Οι κάτοικοι Λιοπετρίου έχουν ήδη πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό, ενώ έγιναν και οι σχετικές παραστάσεις (επισκέψεις κι επιστολές) προς τον υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Μέχρι στιγμής, όμως, το αίτημά τους δεν είχε θετική ανταπόκριση. Την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Απριλίου, οι κάτοικοι και το κοινοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιήσουν νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου προγραμματίζεται το αντλιοστάσιο, όπου θα προχωρήσουν σε δεντροφύτευση όλης της τοποθεσίας. «Εμείς θέλουμε πράσινο στην οικιστική μας περιοχή, όχι αντλιοστάσιο», είπε με νόημα ο κ.Μανώλη.

Send this to a friend