Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΚΕΛ Λάρνακας: 2ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής για το Περιβάλλον
ΑΚΕΛ Λάρνακας: 2ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής για το Περιβάλλον

ΑΚΕΛ Λάρνακας: 2ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής για το Περιβάλλον

Η Ε.Ε ΑΚΕΛ Λάρνακας στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2021,  προκηρύσσει τον2οΔιαδικτυακό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα “Πρασινίζοντας το Γκρίζο – Η Πράσινη Πόλη που ονειρευόμαστε” για παιδιά ηλικίας4 έως και 15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και γυμνασίου). Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021.

Οι μικροί καλλιτέχνες καλούνται να αποτυπώσουν στο χαρτί πώς ονειρεύονται την πόλη τους, την κοινότητα τους ή τη γειτονιά τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Ζητούμε από τους νέους δημιουργούς να μας τροφοδοτήσουν με ιδέες για το τι σημαίνει για αυτούς μια πράσινη πόλη και κοινότητα, μια βιώσιμη ύπαιθρος και τρόπους με τους οποίους φαντάζονται να “πρασινίζουν” οι “γκρίζες” πλευρές τους.

Τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες:1ηΚατηγορία: Μαθητές Νηπιαγωγείου, 2η Κατηγορία: Μαθητές Α΄- Γ΄ Δημοτικού, 3η Κατηγορία: Μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού, 4η Κατηγορία: Μαθητές Α΄- Γ’ Γυμνασίου. Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εικαστικούς καλλιτέχνες θα αναδείξει ένα νικητή ανά κατηγορία. Τα έργα που θα διακριθούν θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα Χαραυγή στις 5 Ιουνίου 2021 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι δημιουργίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας, με διάφορους τρόπους.

Για τη ζωγραφιά τα παιδιά θα χρειαστούν χαρτί, οποιουδήποτε είδους, σε μέγεθος Α4 και μπόλικη φαντασία! Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας είναι ελεύθερη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι τεχνικές (νερομπογιές, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, κολάζ, μεικτές τεχνικές κ.α.). Οι ζωγραφιές να είναι φτιαγμένες στο χέρι και όχι σχεδιασμένες με υπολογιστή. Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν με ψηφιακή εικόνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με προσωπικό μήνυμα στο @AKEL.Larnaca. Στο συνοδευτικό ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να σημειώνεται: Ονοματεπώνυμο, Ηλικία και Κατηγορία, Ονόματα γονέων, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, Διεύθυνση, Τίτλος Ζωγραφιάς(+προαιρετικό: συνοδευτικό κείμενο με το σκεπτικό της ζωγραφιάς), Υλικά και τεχνοτροπία.

Πληροφορίες στο Facebook στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής | Πρασινίζοντας το Γκρίζο

Send this to a friend