Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα ετοιμόρροπα της Πιαλέ Πασά… (φώτο)
Τα ετοιμόρροπα της Πιαλέ Πασά… (φώτο)

Τα ετοιμόρροπα της Πιαλέ Πασά… (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αλγεινή εικόνα προκαλεί το ετοιμόρροπο διώροφο κτίσμα στην αρχή της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, το οποίο οι ένοικοί του αναγκάστηκαν εδώ και μερικούς μήνες να εγκαταλείψουν για να μην πέσει πάνω στα κεφάλια τους…

Σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές της Λάρνακας, λόγω της ανακατασκευής του δρόμου και της δημιουργίας του παραλιακού πεζόδρομου, το συγκεκριμένο σπίτι αποτελεί κακή παρένθεση, αφού η κτηριακή του εικόνα, όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία μας, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Στην συγκεκριμένη κατοικία, που είναι τουρκοκυπριακή περιουσία, διαμένει η παραπονούμενη μαζί με τον σύζυγό της.

Μιλώντας στο LarnakaOnline, η παραπονούμενη μας είπε ότι πριν από 8-9 μήνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι και να μετακομίσουν προσωρινά στο πατρικό της, αναμένοντας την οικονομική στήριξη από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσουν τ’ αναγκαία βελτιωτικά έργα στην οικία επί της Π. Πασά.

Όπως μας εξήγησε, πρόκειται για διώροφο κτίσμα που περιλαμβάνει δύο σπίτια. Στο ισόγειο διαμένει η ίδια με τον σύζυγό της, ενώ στο πάνω σπίτι διέμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία απεβίωσε και πλέον η οικία ανήκει στην θυγατέρα της.

«Μιλάμε για ένα σπίτι σχεδόν ετοιμόρροπο», μας είπε η ιδιοκτήτρια πρόσθεσε: «Οι πλείστοι τοίχοι είναι ραγισμένοι κι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω της διάβρωσης από την υγρασία, αφού η κατοικία βρίσκεται μερικά μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Από την οροφή πέφτουν σουβάδες. Από την Επαρχιακή Διοίκηση μας είχαν υποσχεθεί κάποια οικονομική βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Τον περασμένο Φεβρουάριο μας επισκέφθηκε λειτουργός της Επαρχιακής Διοίκησης, κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά ακόμα περιμένουμε βοήθεια», ανέφερε η παραπονούμενη.

Εκτός από τους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού, σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται και η πρόσοψη της κατοικίας. Η παραπονούμενη μας ανέφερε ότι είναι από το 2016 που ξεκίνησε να υποβάλλει αιτήσεις προς την Επαρχιακή Διοίκηση Λ/κας για επιδιόρθωση του σπιτιού της, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Δεν είναι το μόνο

————————

Το σπίτι της δεν είναι το μόνο επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά που είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση και χρήζει επειγόντως επιδιορθώσεις.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, βρίσκεται στα σκαριά προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας, σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία τουρισμού (ΕΤΑΠ), για βελτίωση των προσόψεων αυτών των οικιών με τη χρήση συγκεκριμένων χρωματισμών, έτσι ώστε ν’ αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ήδη, ομάδα καλλιτεχνών, υπό την ΕΤΑΠ και τον δήμο, ετοιμάζουν συγκεκριμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση.

Send this to a friend