Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου, παραπέμφθηκε χθες ο πρώην ανώτερος κληρικός για το αδίκημα του βιασμού, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου του 2011, στη Λάρνακα.

Η παραπομπή πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και ο πρώην ανώτερος κληρικός, που παρέστη στη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Η διαδικασία παραπομπής, που έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του κράτησε λίγα μόλις λεπτά. Ο πρώην ανώτερος κληρικός, θα κληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για ακόμα μία υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981.

Κατά τον επίδικο χρόνο η γυναίκα ήταν ανήλικη. Η Αστυνομία προχώρησε χθες σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε όπως εκδικαστεί ενώπιον του στις 8 Ιουνίου.

 

Μεγάλες προοπτικές παρουσιάζει ο αθλητικός τουρισμός στη Λάρνακα, όπως απέδειξε μελέτη την οποία αναδεικνύει μέσω του εαρινού της ενημερωτικού δελτίου η εταιρεία ΕΤΑΠ Λάρνακας.

Η μελέτη, φέρει τον τίτλο «Tο μέλλον της Λάρνακας στον αθλητικό τουρισμό και στην ανάπτυξη» και διενεργήθηκε από την Γιώτα Σκιτίνη, τουριστική πράκτορα και απόφοιτη του προγράμματος «Διεθνής Τουρισμός, Φιλοξενία και Εκδηλώσεις» του Πανεπιστημίου UCLan.

Ειδικά για την περιοχή της Λάρνακας, η μελέτη αναφέρει ότι κατέχει πολύ σημαντική θέση ως προορισμός αθλητικών εκδηλώσεων, έχοντας ήδη φιλοξενήσει πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή τουρνουά σε διάφορα αθλήματα.

Εκτός, όμως, από τον αθλητικό τουρισμό, γίνεται αναφορά και στις προοπτικές που διανοίγονται και για προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας, με αφορμή την ολοκλήρωση του σύγχρονου πολυλειτουργικού συνεδριακού κέντρου στο Δήμο Λευκάρων.

Και να κλείσουμε με το Δήμο Λάρνακας, ο οποίος σε συνεργασία με το Προληπτικό Πρόγραμμα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Υγείας παρέχει την ευκαιρία στο κοινό για υπηρεσίες συμβουλευτικής, υποστήριξης για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις.

Οι παρεμβάσεις παρέχονται ατομικά μέσω Skype. Το ωράριο για τηλεφωνική επικοινωνία είναι από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι καθημερινά έκτος σαββατοκύριακου.

 

Send this to a friend