Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Η έκκληση της Χατζηγιάννη και τι ισχύει για επισκέψεις ασθενών COVID (βίντεο)
Η έκκληση της Χατζηγιάννη και τι ισχύει για επισκέψεις ασθενών COVID (βίντεο)

Η έκκληση της Χατζηγιάννη και τι ισχύει για επισκέψεις ασθενών COVID (βίντεο)

Στους 71 ανήλθαν οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Διευθύντρια του Νοσοκομείο Αναφοράς Αμαλία Χατζηγιάννη, αναφέροντας ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές στα νοσηλευτήρια.

«Τα κρούσματα στην κοινότητα έχουν αυξηθεί, το βρετανικό στέλεχος φαίνεται να έχει ιδιαίτερη εξάπλωση με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσηλευτήρια» είπε.

Συνέχισε λέγοντας, ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 71 ασθενείς εκ των οποίων οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Έχουμε φτάσει στο 95% της πληρότητας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου».

Ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας έχει μειωθεί στα 61 έτη, ενώ τόνισε πως ο νεότερος ασθενής είναι 33 ετών και η μεγαλύτερη 97 ετών.

Για τον νεότερο ασθενή είπε πως εισήχθη στο νοσοκομείο με βαριά συμπτωματολογία και πως δεν έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όσο πιο γρήγορα αντιλαμβάνεται τα συμπτώματα να απευθύνονται στον προσωπικό τους γιατρό για έγκαιρη προσέλευση στο νοσοκομείο» είπε.

Για τις επισκέψεις σε άτομα που νοσούν από κορωνοϊό ανέφερε, «όταν και εφόσον χρειάζεται μπορεί να δοθεί ειδική έγκριση, συνοδεία του διευθυντή του νοσοκομείου, για να επισκεφθεί συγγενής τον ασθενή, αλλά μόνο σε ιδιάζουσες περιπτώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δρ.Χατζηγιάννη, από την έναρξη της πανδημίας νοσηλεύτηκαν περίπου 1250 άτομα και εξ αυτών οι 980 έλαβαν εξιτήριο. Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

 

Send this to a friend