Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τι ώρα σε βολεύει να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ; – by Studio bagno
Τι ώρα σε βολεύει να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ; – by Studio bagno

Τι ώρα σε βολεύει να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ; – by Studio bagno

Αλήθεια εσένα τι ώρα σε βολεύει να υπάρχουμε; Κάτι που μου άρεσε πολύ και «έκλεψα» από την Ρενέ. Γράφτηκε φυσικά με άλλο νόημα από την Ρενέ, όμως εμένα μου έκανε το κλικ για όλο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω.


Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν ανάμεσα μας άτομα με αναπηρία. Ανέκαθεν υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα ατυχήματα, η κληρονομικότητα, οι ασθένειες και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες οι οποίοι προκαλούν την αναπηρία. Αυτό που διαφέρει από γενιά σε γενιά, είναι ο τρόπος, με τον οποίον εμείς, η κοινωνία γενικότερα αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία.



Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ΑμεΑ δεν είναι αόρατοι άνθρωποι, δεν είναι απλά δυο πόδια με καρότσι, αλλά ισότιμοι πολίτες και άτομα με ικανότητες που χρειάζονται υποδομές για να μπορούν να συμμετέχουν στη ζωή ως ίσοι μεταξύ ίσων και όχι ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.


Χρειάζονται το κάτι άλλο, το κάτι παραπάνω. Ελευθερίες, νομοθεσίες, χώρους και προσβασιμότητα. Χρειάζονται σεβασμό και τίποτα περισσότερο. Είναι που είναι δύσκολη η ζωή τους, γιατί τους την κάνουμε δυσκολότερη και τους επιβάλλουμε να είναι εγκλωβισμένοι; Επειδή τι; δεν είναι δική μας η ζωή αυτή, δεν μας νοιάζει απλά; Όχι! Αύριο μπορεί να βρισκόμαστε εμείς στην θέση αυτή, ο αδερφός μας, το παιδί μας, ο πατέρας μας, ο φίλος μας.


Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους, όταν έπαψαν να είναι αρτιμελής. Δεν έπαψαν όμως να είναι άνθρωποι! Ας τους σεβαστούμε λοιπόν και ας τους βοηθήσουμε να υπάρχουν και αυτοί, ότι ώρα βολεύει αυτούς και όχι εμάς. Ας γίνουμε εμείς η γη κάτω από το καρότσι τους.


Θα βοηθούσε αν κάναμε τον κόσμο μας προσιτό σε άτομα με αναπηρία. Αν τους δίναμε πίσω το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη μετακίνηση, την εργασία, τη διασκέδαση, αν οι χώροι υγιεινής των ΑμεΑ δεν μετατρέπονταν σε απαίσια και άψυχα κουτιά.



Σκεφτήκατε πόσες φορές χρειάστηκε να πάτε στην τουαλέτα καθώς βρίσκεστε έξω και κάνετε την βόλτα σας ή καθώς πίνετε τον καφέ σας με φίλους σε κάποιο γνωστό στέκι της πόλης; Αν ρωτάτε εμένα, αμέτρητες! Σε πόσα όμως από αυτά τα στέκια που συχνάζετε είδατε τουαλέτες και γενικά χώρους ειδών υγιεινής για άτομα με αναπηρία; και εάν είδατε και σε κάποια από αυτά, μπήκατε στο κόπο να δείτε πως είναι;

Γιατί ο χώρος του μπάνιου για το άτομο με αναπηρία είναι άσπρος και άψυχος σαν να μπήκες σε δωμάτιο νοσοκομείου και ο δικός σου είναι σχεδιασμένος με στυλ και με χρώματα λες και μπήκες σε πολυτελές ξενοδοχείο;



Ζούμε στο 2021 και στο εξωτερικό υπάρχουν εργοστάσια που μπήκαν στον κόπο εδώ και πολλά χρόνια, να δημιουργήσουν, μοντέρνο εξοπλισμό, σχεδιασμένο με στυλ και όμορφα χρώματα ειδικά για ΑμεΑ.


Η Ponte Giulio είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτού του είδους, με εμπειρία άνω των 45 χρόνων, η οποία κατασκευάζει προϊόντα ασφάλειας μπάνιου. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της προσπαθούν συνεχώς να δημιουργούν νέα καινοτόμα προϊόντα με στιλ, λειτουργικότητα και όμορφη αισθητική.


Ας μην εθελοτυφλούμε λοιπόν και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να ζήσουν την ζωή που δικαιωματικά τους αξίζει. Ας μην τους αναγκάζουμε να κλείνονται στα σπίτια τους, επειδή εκεί έξω δεν έχουν την δυνατότητα για τα στοιχειώδη. Ναι, η ανάγκη να πας στην τουαλέτα την ώρα που πρέπει είναι στοιχειώδη! Εσύ θα μπορούσες να συγκρατηθείς για τρεις και ίσως περισσότερες ώρες μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι σου; Δεν νομίζω!


Ας το αλλάξουμε λοιπόν! ΑμεΑ: Ασφάλεια με Αγάπη

Αφιερωμένο στην Δήμητρα, έναν άνθρωπο που λατρεύω και έχω ζήσει από κοντά τις δυσκολίες του και τα όσα έχουν ειπωθεί πιο πάνω.

Έλενα Κυριάκου
Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 24 638911

Ή επισκεφθείτε τις σελίδες μας:

Website: studiobagno.com.cy

Facebook: Studio Bagno 

Instagram: Studio Bagno

Send this to a friend