Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ο Πρύτανης Κ. Γουλιάμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών
Ο Πρύτανης Κ. Γουλιάμος αντιπρόσωπος της Κύπρου  στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών

Ο Πρύτανης Κ. Γουλιάμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών

Τον καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εξέλεξε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ως αντιπρόσωπο της Κύπρου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Η εκλογή και τοποθέτηση του καθηγητή Γουλιάμου επικυρώθηκε από το Προεδρείο και την Γερουσία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου χαιρετίζει θερμά την εκλογή και τοποθέτηση του Πρύτανη Κ. Γουλιάμου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών καθότι περιποιεί τιμή αφενός τον ίδιο, αφετέρου το πανεπιστήμιο και την Κύπρο.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία είναι μη κυβερνητικός ευρωπαϊκός θεσμός που προωθεί την επιστημονική και κοινωνική αριστεία.  Ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τα 2000 τακτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας – μεταξύ των οποίων και 26 κάτοχοι βραβείου NOBEL – είναι κορυφαίοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και λόγιοι απρόκοπα τον κόσμο, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην καινοτόμο έρευνα, τη διεπιστημονική και διακρατική συνεργασία, καθώς και στην ανταλλαγή και διάδοση της γνώσης. Τα μέλη της ακαδημίας εκλέγονται για τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους στις επιστήμες και τις τέχνες.

Ο καθηγητής Κώστας Γουλιάμος έχει εκλεγεί Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών από το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον καθηγητή Γουλιάμο συνεχάρη η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, η οποία με ειδική ανακοίνωση του ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία προς όφελος των Επιστημών και Τεχνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Send this to a friend