Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Την Μεγάλη Εβδομάδα στο Κακουργιοδικείο ο πρώην Κληρικός για τον βιασμό
Λάρνακα: Την Μεγάλη Εβδομάδα στο Κακουργιοδικείο ο πρώην Κληρικός για τον βιασμό

Λάρνακα: Την Μεγάλη Εβδομάδα στο Κακουργιοδικείο ο πρώην Κληρικός για τον βιασμό

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εβδομάδα των παθών θα είναι για τον 83χρονο πρώην ανώτερο κληρικό η Μεγάλη Εβδομάδα στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αφού τότε θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Με τη συνοδεία του δικηγόρου του Μιχάλη Πική, ο πρώην ανώτερος κληρικός παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Αντιμετωπίζει μία κατηγορία βιασμού, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011, στον εργασιακό χώρο του πρώην ιεράρχη. Παραπονούμενη στην υπόθεση είναι γυναίκα από τη Λάρνακα.

Κατά τη διαδικασία, ο πρώην ανώτερος κληρικός δεν απάντησε εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Θ’ απαντήσει την Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκε η υπόθεσή του στο Κακουργιοδικείο και θα του απαγγελθεί η κατηγορία.

Ο πρώην ιεράρχης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ. Η διαδικασία παραπομπής του σε δίκη στο Κακουργιοδικείο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Η διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη και μετά το πέρας της, ο πρώην ανώτερος κληρικός αναχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας με το αυτοκίνητο του συνηγόρου του Μιχάλη Πική.

Εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας, ήταν ψύχραιμος και απέφυγε να μιλήσει σε οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης, κατά την επίδικη μέρα ο πρώην ανώτερος κληρικός της κέρασε αλκοολούχο ποτό προτού προβεί στην πράξη του βιασμού.

 

Πριν από 40 χρόνια…

Εξάλλου σήμερα, καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και δεύτερη ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην ανώτερο κληρικό. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά άσεμνη επίθεση και ορίστηκε για εκδίκαση (πρώτη δικάσιμο) στο επαρχιακό δικαστήριο στις 8 ερχόμενου Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Νοεμβρίου 1981 πάλι στον εργασιακό χώρο του κατηγορουμένου.

Κατά τον επίδικο χρόνο, η παραπονούμενη ήταν μόλις 16 χρόνων…

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος, ο πρώην ανώτερος κληρικός την έσπρωξε με τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στον καναπέ και ακολούθως ξάπλωσε πάνω της προσπαθώντας να την φιλήσει στο στόμα.

Send this to a friend