Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την επίσκεψή του στη Λάρνακα μοίρασε υποσχέσεις ότι τον επόμενο μήνα θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Ο Γιάννης Καρούσος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται να γίνουν παραπλεύρως του δρόμου, οι οποίες άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Εξέφρασε, όμως, την εκτίμηση ότι η προσφορά του έργου θα προκηρυχθεί τον Μάιο όπως είναι προγραμματισμένο.

Οι εργασίες υπολογίζεται να διαρκέσουν 30 μήνες. Όσον αφορά το αίτημα των κοινοτήτων Ορόκλινης και Περβολιών για κατασκευή νέων κυματοθραυστών ώστε ν’ αναχαιτιστεί η διάβρωση της παραλίας από τη θάλασσα, ο Γ. Καρούσος ανέφερε εντός Απριλίου θα γίνει η κατακύρωση της προσφοράς και ότι η διάρκεια κατασκευής των εργασιών θα είναι δύο χρόνια.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα θέματα των αρχαιοτήτων της Λάρνακας. Όσον αφορά το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το οποίο παραμένει κλειστό από… το 2017, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επέκτασης καθώς και οι μουσειολογικές μελέτες και το μουσείο θα λειτουργήσει τον προσεχή Ιούλιο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, να προωθηθεί η δημιουργία Master Plan για ενοποίηση του μουσείου με τον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο του Κιτίου καθώς και με το σπάνιο ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή.

Σε σχέση με το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου, οι ανασκαφές από την γαλλική αρχαιολογική αποστολή θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Συζητήθηκαν ακόμη η δημιουργία Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας, και η μετακίνηση του Κεντρικού Ταχυδρομείου της πόλης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, εκπρόσωποι Τμημάτων που υπάγονται στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, οι επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων, βουλευτές και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και του Δήμου.

 

 

Φιλοφρονητική επίσκεψη πραγματοποίησε η νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.
Η επίσκεψη αποτέλεσε ευκαιρία αλληλογνωριμίας και παράλληλα συμφωνήθηκε όπως ενισχυθούν οι επαφές με αμφίδρομη συνεργασία σε διάφορους τομείς καθώς και συνεργασία σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την επίσκεψη και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

Send this to a friend