Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, παρευρέθηκαν χθες στη τελετή της υπογραφής της συμφωνίας για τα βελτιωτικά έργα που θα γίνουν στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ορμήδειας, ένα έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο «που έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας με ποσοστό 75%. Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται η βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδή ανέφερε ότι με το συγκεκριμένο έργο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ψαράδων της περιοχής αλλά και της ίδιας της Κοινότητας Ορμήδειας. Με την αποπεράτωση των έργων, οι ψαράδες θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα ασφαλές καταφύγιο, με όλες τις αναγκαίες υποδομές και διευκολύνσεις».

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Γεωργίας, μέσω του Τμήματος Αλιείας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη γαλάζια ανάπτυξη και στην βιωσιμότητα του αλιευτικού μας τομέα.

Σημείωσε επίσης πως «ο σχεδιασμός των έργων έγινε με τη συμβολή τόσο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμήδειας όσο και των επαγγελματιών ψαράδων που εδρεύουν σε αυτό.

 

Και να κλείσουμε με το ρεσιτάλ πιάνου και φλάουτου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ κλασικής μουσικής 2021 του Δήμου Λάρνακας 2021, σήμερα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος. Η είσοδος είναι €10.

 

Send this to a friend