Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Αθηένου υπέγραψε συμβάσεις για εκτέλεση έργων του Προγράμματος Leader
Ο Δήμος Αθηένου υπέγραψε συμβάσεις για εκτέλεση έργων του Προγράμματος Leader

Ο Δήμος Αθηένου υπέγραψε συμβάσεις για εκτέλεση έργων του Προγράμματος Leader

Ο Δήμος Αθηένου υπέγραψε σήμερα τρεις συμβάσεις για την εκτέλεση τριών έργων του Προγράμματος Leader, συνολικού κόστους 260 χιλιάδων ευρώ.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δήμου Αθηένου η υπογραφή εκτέλεσης τριών Συμβάσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας- Αμμοχώστου 2014-2020. Το έργο προκηρύχθηκε από την Ομάδα Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ΛΤΔ», σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας.

Τα δύο έργα που αφορούν «την ανάπλαση της Πλατείας της Βρύσης και Περιβάλλοντος Χώρου στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου, για το ποσό των €177.869,03 + ΦΠΑ και τη Συντήρηση/Αποκατάσταση της πρόσοψης της διατηρητέας παραδοσιακής οικοδομής «Χαρίδημου Χατζηχάρου» στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου, για το ποσό των €25.964,68 + ΦΠΑ, οι επιτυχόντες εργολάβοι είναι οι «Επιχειρήσεις Αδελφοί Στέλιου Κούννα Λτδ».

Το τρίτο έργο που αφορά «την Αναβάθμιση του Κωνσταντίνειου Δημοτικού Πάρκου Αθηένου – Εξωτερικός Φωτισμός, για το ποσό των €16.575,00 + ΦΠΑ ανέλαβε η εταιρεία «CH P SPECIAL LIGHTS CO LTD».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, με εκπροσώπους των επιτυχόντων προσφοροδοτών σχετικών διαγωνισμών που προκήρυξε ο Δήμος Αθηένου, παρουσία του αρχιτέκτονα – μελετητή Ανδρέα Κυπριανού και υπηρεσιακών παραγόντων».

Σημειώνεται ότι «τα τρία έργα είναι σημαντικής σημασίας για τον Δήμο Αθηένου, ενώ σύντομα αναμένεται και η υπογραφή συμβάσεων για άλλα δύο έργα του ιδίου σχεδίου, την Αναβάθμιση του Κωνσταντίνειου Δημοτικού Πάρκου Αθηένου – Παιδική Χαρά και Ανεμόμυλος και τη Συντήρηση/Αποκατάσταση της πρόσοψης της διατηρητέας παραδοσιακής οικοδομής «Κώστα Ππούρου» στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου».

Ο Δήμος Αθηένου «θα καταβάλει μόνον 16,65% των εγκριθέντων ποσών των έργων, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί από Ευρωπαϊκή και άλλη Κρατική Χρηματοδότηση».

Send this to a friend