Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αβέρωφ Νεοφύτου: «Η Κύπρος αλλάζει η Λάρνακα αλλάζει, να αφήσουμε τη μιζέρια στην άκρη»
Αβέρωφ Νεοφύτου: «Η Κύπρος αλλάζει η Λάρνακα αλλάζει, να αφήσουμε τη μιζέρια στην άκρη»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Η Κύπρος αλλάζει η Λάρνακα αλλάζει, να αφήσουμε τη μιζέρια στην άκρη»

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοδεξαμενών της ΕΚΟ και της Πετρολίνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στον δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας και έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τις εργασίες αποξήλωσης των δεξαμενών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενημερώθηκε αρχικά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της  εταιρείας ΕΚΟ, Γεώργιο Γρηγορά και ακολούθως από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Πετρολίνα, Ντίνο Λευκαρίτη για το μέχρι που βρίσκεται η διαδικασία αποξήλωσης των πετρελαιοδεξαμενών των δυο εταιρειών.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε πως ‘’Μετά από δεκαετίες προσπαθειών και μετά από την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης του Γλαύκου Κληρίδη, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη την κάνει πράξη”. Έχω κάνει επισκέψεις στην Λευκωσία, στην Πάφο σήμερα και στην Λαρνακα ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και τόνισε πως “η Κύπρος αλλάζει η Λάρνακα αλλάζει οι προοπτικές είναι τεράστιες είναι καιρός να αφήσουμε την μιζέρια κατά μέρος και να αποδείξουμε πολίτες και πολιτεία ότι αυτό τον τόπο θα τον πάρουμε μπροστά”.

Απευθυνόμενος στον Ντίνο Λευκαρίτη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε πως “διανοίγονται αγαπητέ μου Ντίνο εξαιρετικές προοπτικές για την Λάρνακα και το ακούς από έναν Παφίτη”. “Φαντάζομαι αυτό το παραλιακό μέτωπο από την Ορόκλινη να πάει πέραν του αεροδρομίου. Τέτοιο παραλιακό μέτωπο, να με συγχωρέσουν και οι Παφιτες και οι φίλοι Λεμεσιανοί”, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου “δεν θα το έχει οποιαδήποτε άλλη παραλιακή πόλη. Οι προοπτικές της Λάρνακας είναι τεράστιες” δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες για την μετακίνηση των δεξαμενών.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεχάρη τις εταιρείες που έπιασαν δουλειά όπως ανέφερε από την πρώτη ημέρα και είπε πως σε ένα με ενάμιση μήνα θα επισκεφθεί ξανά το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας “το οποίο θα είναι καθαρό να αγναντεύουμε το πέλαγος, την προοπτική γιατί έχει προοπτική ο τόπος μας και νιώθω σίγουρος και βέβαιος  ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι”.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της  εταιρείας Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης συμφώνησε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου πως ‘’ η Λάρνακα έχει κάτι ιδιαίτερο έχει μια παραλία εξαιρετική η οποία ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας και να δούμε κάποια μέρα αυτή την παραλία να εξελίσσεται όπως την οραματίζονται και οι πιο παλιοί αλλά και οι πιο νέοι και ελπίζω να φτάσουμε και εμείς λίγο από αυτό το όραμα”

Πρόσθεσε πως ‘’εμείς είχαμε πρώτοι την πρωτοβουλία, κάναμε τα σχέδια της περιοχής προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σαν Σκαλιωτες, να δημιουργήσουμε αυτή την προσπάθεια για την μετακίνηση των δεξαμενών. Είμαστε οι πρώτοι που είχαμε ακολουθήσει όλα τα χρονοδιαγράμματα από 01/01/20 είμαστε και λειτουργούμε με μοναδικές εγκαταστάσεις στο Βασιλικό, όπως ήταν και η απόφαση της κυβέρνησης και πιστεύω ότι πολύ σύντομα όλο αυτό το παραλιακό μέτωπο θα είναι καθαρό”.

Η συμφωνία που είχαμε κάνει δήλωσε ο Ντίνος Λευκαρίτης είναι ότι σε δυο μήνες δεν θα υπήρχαν ούτε κατάλοιπα αλλά ούτε και δεξαμενές την ίδια ώρα που κατεδαφίζουμε μεταφέρονται και τα κομμάτια των δεξαμενών οπότε με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να καθαρίσει η παραλία. Επίσης καθαρίζουμε και τις σωληνώσεις που πάνε  στη θάλασσα ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης και πολύ σύντομα είπε δεν θα υπάρχει τίποτα ούτε αγκυροβόλια  ούτε τίποτα. Ο Ντίνος Λευκαρίτης έδωσε την βεβαίωση θα ακολουθήσουν  τα χρονοδιαγράμματα όπως έχουν συμφωνηθεί.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε στον Ντίνο Λευκαρίτη πως “σε ένα με ενάμιση μήνα που δεν θα υπάρχουν στην περιοχή οι δεξαμενές να κάνουμε κι ένα άλλο ραντεβού. Να κάνουμε τα πρώτα μπάνια τους επόμενους μήνες εδώ σε αυτή την περιοχή”

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend