Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα: Τι έδειξε η νεκροτομή της 63χρονης που πέθανε μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca
Ελλάδα: Τι έδειξε η νεκροτομή της 63χρονης που πέθανε μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Ελλάδα: Τι έδειξε η νεκροτομή της 63χρονης που πέθανε μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην 63χρονη γυναίκα από το Ίλιον που χθες το μεσημέρι, έπεσε νεκρή μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλόγριας που διενήργησε, την εξέταση επισημαίνει στο protothema.gr πως διαπιστώθηκε «Μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδήματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση».

Με απλά λόγια, εντοπίστηκε ένα παλαιό έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα και έχουν στείλει και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι άλλο. Όμως μακροσκοπικά ορατή θρόμβωση, δεν βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και αν υπάρχει αυτό θα φανεί ιστολογικά. Αυτό που βρέθηκε ήταν ένα παλαιό έμφραγμα και ένα πνευμονικό οίδημα και τα υπόλοιπα θα φανούν ιστολογικά.

Η 63χρονη πέρασε το κατώφλι του εμβολιαστικού κέντρου στο Ίλιον το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να εμβολιαστεί. Μετά το πέρας του εμβολιασμού της παρέμεινε στο χώρο για δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια έφυγε από εκεί.

Ωστόσο λίγο μετά ένιωσε αδιαθεσία και πήγε να καθίσει σε ένα παγκάκι παρακείμενου πάρκου. Όταν περίοικοι αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα δεν ένιωθε καλά ενημέρωσαν τους γιατρούς του εμβολιαστικού κέντρου ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Παρά το γεγονός ότι της προσφέρθηκε άμεσα βοήθεια, η γυναίκα υπέκυψε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της γυναίκας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Send this to a friend