Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σήμερα και αύριο η 7η διακρατική συνάντηση του δικτύου «πόλεις εθελοντισμού» του ευρωπαϊκού προγράμματος urbact στην Αθηένου
Σήμερα και αύριο η 7η  διακρατική συνάντηση του δικτύου «πόλεις εθελοντισμού» του  ευρωπαϊκού προγράμματος urbact στην Αθηένου

Σήμερα και αύριο η 7η διακρατική συνάντηση του δικτύου «πόλεις εθελοντισμού» του ευρωπαϊκού προγράμματος urbact στην Αθηένου

Την Τρίτη και την Τετάρτη 30 και 31 Μαρτίου 2021 θα λάβει χώρα διαδικτυακά η 7η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο επικεφαλής εταίρος.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Τον Δήμο Αθηένου στη συνάντηση θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος  κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς και η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και θα λάβουν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Capizzi στη Σικελία και αποφασίσθηκε τελικά να γίνει διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, θα συμμετέχουν πάνω από 50 άτομα.

Στόχος της συνάντησης είναι η βελτίωση της μεθόδου επικοινωνίας των αποτελεσμάτων για τους τελευταίους μήνες του προγράμματος, η γνωριμία με τις εθελοντικές δράσεις της πόλης του Capizzi και η συζήτηση με τους εταίρους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη αυτή σε θέματα εθελοντισμού.

Επίσης, στα πλαίσια της Διακρατικής Συνάντησης θα γίνει η επίσημη ίδρυση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού του Capizzi, καθώς και η βράβευση εθελοντών της πόλης, διαδικτυακά από τον Δήμαρχο Αθηένου και επί τόπου από τον Δήμαρχο του Capizzi.

Τέλος, θα διοργανωθεί ανοικτό σεμινάριο με θέμα τον αντίκτυπο των συμμετοχικών και εθελοντικών μοντέλων στην κοινωνική πολιτική των δήμων, όπου θα παρουσιαστεί ο Οδηγός που έχει ετοιμαστεί μέσα από την εμπειρία των εταίρων του Δικτύου, σε σχέση με τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου.

Send this to a friend