Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2021 Συνέντευξη με την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ευανθία Σάββα
Συνέντευξη με την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ευανθία Σάββα

Συνέντευξη με την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ευανθία Σάββα

Ειρήνη Αντωνίου

Η Βουλευτής  του ΑΚΕΛ Λάρνακας Ευανθία Σάββα, μίλησε στο LarnakaOnline  και εξέφρασε τις δικές της απόψεις, όσον αφορά την επαναδιεκδίκηση της στις Βουλευτικές εκλογές του 2021.

κ. Σάββα σας καλωσορίζουμε στην σελίδα μας. Για αρχή θα θέλαμε να μας πείτε τους λόγους που αποφασίσατε να είστε ξανά υποψήφια;

«Η πενταετής εμπειρία μου, στη Βουλή, μου έχει δείξει ότι μπορούν να γίνουν πράγματα, μπορούμε να πολεμήσουμε για πολλά ζητήματα και ιδίως γι αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας,  όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της διαφθοράς και της διαπλοκής. Χρειάζεται να πολεμήσουμε για τα αυτονόητα, σήμερα, σ΄ αυτό το Κράτος που ζούμε. Κι έτσι θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια μου όπου μπορώ κι όπως μπορώ, για τις γυναίκες, για τα παιδιά, για τις ευπαθείς ομάδες, για τους εργαζόμενους ,για όλο το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας και φυσικά για τη Λάρνακα. Για όλους αυτούς τους λόγους επαναδιεκδικώ βουλευτική έδρα στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις».

 Μπορείτε να μας πείτε τις θέσεις σας;

«Θέλουμε δυνατό σύστημα δημόσιας υγείας που να μπορεί να προσφέρει ποιοτική περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς από το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Θέλουμε σύγχρονη, ποιοτική και δημοκρατική παιδεία. Θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος που να μπορεί να στηρίζει τους αδύνατους και τους αδικημένους της ζωής, να στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες, με σύγχρονο και αποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα χωρίς συντάξεις πείνας. Δικαιούμαστε και αξίζουμε μια ισότιμη κοινωνία χωρίς χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, με ισότιμη εκπροσώπηση γυναικών σε θέσεις εξουσίας. Θέλουμε ένα κράτος αρωγό και υποστηρικτή αυτών που μας εξευγενίζουν, που δεν είναι άλλα από τις τέχνες και τον πολιτισμό. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για μια ειρηνική Κύπρο, απαλλαγμένη από συρματοπλέγματα και στρατούς, με μια βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας. Για όλα αυτά παλεύουμε και θα παλέψουμε μέσα από τις τάξεις του ΑΚΕΛ στη νέα βουλή εάν μας τιμήσει ξανά ο κόσμος με τη ψήφο του».

Πόσο σημαντικές είναι για σας οι εκλογές;

«Γνωρίζουμε την απογοήτευση του κόσμου από το πολιτικό σύστημα και την πολιτική, την εισπράττουμε δυστυχώς καθημερινά. Αλλά δεν αλλάζει κάτι με το να απαξιώνουμε απλά, χρειάζεται δράση και αντίδραση για να αλλάξουν τα πράγματα αλλιώς δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Στις επερχόμενες εκλογές ο κόσμος έχει την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα και το μέλλον του. Και για μας η αλλαγή δεν έρχεται μόνο μέσα από την αλλαγή προσώπων που κάποιοι έντεχνα προωθούν αλλά μέσα από αλλαγές πολιτικών. Πολιτικές που να στηρίζουν τον απλό άνθρωπό, την παιδεία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τις ευπαθείς ομάδες. Πολιτικές που να στηρίζουν και να ενισχύουν τα δημόσια αγαθά και όχι να παλεύουν να τα ιδιωτικοποιήσουν. Το ΑΚΕΛ ήταν πάντα σταθερά υπέρ αυτών των πολιτικών και παραμένει προσηλωμένο στη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας. Υπάρχει η επιλογή και η δύναμη να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τόπο και το μέλλον μας».

 

Τι έχετε να για την πόλης μας την Λάρνακα;

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που βλέπω τη Λάρνακα να αναπτύσσεται και να αλλάζει προς το καλύτερο με τους κόπους των προσπαθειών όλης της πόλης να ευοδώνονται.  Ως ΑΚΕΛ σταθήκαμε δίπλα στον αγώνα του Δήμαρχου και του Δημοτικoύ Συμβουλίου αλλά και όλων Λαρνακέων μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους. Για να εμποδιστεί η βιομηχανοποίηση του λιμανιού, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, να παραχωρηθεί το παλιό Νοσοκομείο στο Δήμο, να γίνει πραγματικότητα η επένδυση στη μαρίνα κ.α. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που κάποια έργα προωθούνται μαζί και με το δικό μας λιθαράκι αλλά εκκρεμούν ακόμα και άλλα, όπως ο δρόμος Λάρνακας – Δεκέλειας και τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Καμάρων η Πανεπιστημιακή Σχολή που μας υποσχέθηκαν , η δημιουργία νέων σχολικών υποδομών η βελτίωση του οδικού δικτύου.  Όμως με τον τρόπο που πολιτεύεται  τα τελευταία χρόνια υπό τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα η πόλη, μαχητικά και διεκδικητικά,  πιστεύω η Λάρνακα στέλνει το μήνυμα ότι δεν ανέχεται άλλο  να είναι ο πτωχός συγγενής του κράτους που για χρόνια ήταν. Είμαι αισιόδοξη ότι η πόλη μας σε λίγα χρόνια θα έχει μια ορθολογική και αειφόρο ανάπτυξη που θα χαίρεσαι να ζεις σε αυτή και θα αξίζει να την επισκεφτείς».

 

Send this to a friend