Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Δημητρίου: «Οδηγός για την 10ετία που βαδίζουμε, είμαστε περήφανοι»
Δημητρίου: «Οδηγός για την 10ετία που βαδίζουμε, είμαστε περήφανοι»

Δημητρίου: «Οδηγός για την 10ετία που βαδίζουμε, είμαστε περήφανοι»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου μίλησε στον Super Sport FM 104,0 για το επίτευγμα της ΑΕΚ, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες 140 ομάδες που δημοσίευσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

«Για μας είναι πάρα πολύ τιμητικό. Η ομάδα μας καταλαμβάνει την 123η θέση για την δεκαετία 2010-2020 σε όλο τον κόσμο, βάσει της κατάταξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Βεβαίως και είμαστε περήφανοι για αυτό το επίτευγμα.

Αν αναλογιστεί κανείς που βρισκόμασταν πριν την έλευση της προηγούμενης δεκαετίας και συγκεκριμένα την σεζόν 2009/10 αγωνιζόμασταν στην Β΄ Κατηγορία, αντιλαμβάνεται για πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι. Και αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι αυτή την 10ετία και αυτή την θέση την πήραμε με ένα μειωμένο προϋπολογισμό στην Κύπρο.

Και στην παγκόσμια κατάταξη δεν νομίζω κάποια ομάδα να έχει μικρότερο προϋπολογισμό από μας. Ενδεικτικό είναι ότι πιο κάτω συναντάμε την Έβερτον και την Σοσιεδάδ.

Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα πόσο επιτυχημένο ήταν το μοντέλο τεχνικού διευθυντή που πρώτοι ακολουθήσαμε και διατηρήσαμε στην συνέχεια. Με Ζόρντι Κρόιφ γίναμε η πρώτη Κυπριακή ομάδα που μπαίνει στους ομίλους. Με τον Τσάβι Ρόκα βγαίναμε κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάναμε πορείες και προκρίσεις στα προκριματικά, με αποκορύφωμα την πρόκριση στην Μόσχα και με Άντερ Μουρίγιο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο για τους ομίλους για δεύτερη φορά και να το συνδυάσουμε με εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Σαφέστατα και η πορεία μας στην προηγούμενη 10ετία αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για την 10ετία που διανύουμε. Σε αυτό τον δρόμο θέλουμε να βαδίσουμε… και με ένα υπερσύγχρονο στολίδι για έδρα μας. Γιατί στην προηγούμενη 10ετια και σε όλα αυτά που πετύχαμε το κάναμε αγωνιζόμενοι σε ΓΣΖ, Αντώνης Παπαδόπουλος, ΓΣΠ και Αρένα», είπε.

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμός, ανέφερε: «Είμαστε επικεντρωμένοι στο αγωνιστικό. Ο Τσάβι βρίσκεται στην Κύπρο για να αξιολογεί τα πάντα καθημερινά. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να προχωρήσουμε στα πιο βαθιά με ανακοινώσεις κτλ, καθώς ακόμη υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις».

LarnakaOnline Sports

Send this to a friend