Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκμισθώθηκε η κρατική γη για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα
Εκμισθώθηκε η κρατική γη για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα

Εκμισθώθηκε η κρατική γη για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Υπεγράφη η συμφωνία εκμίσθωσης, για την άδεια χρήσης της κρατικής γης όπου προγραμματίζεται να γίνει το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα, στη Λάρνακα, στον χώρο όπου βρίσκονται οι πρώην κατοικίες του επάρχου και του αστυνομικού διευθυντή, στο τέρμα της λεωφόρου Γρίβα Διγενή.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε πρόσφατα στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημάρχου Λάρνακας και των εξουσιοδοτημένων μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Η όλη προσπάθεια για κατασκευή του Πάρκου Σαλίνα εμπίπτει στα πλαίσια δημιουργίας και ανακατασκευής νέων χώρων πρασίνου στην πόλη, αλλά και στα πλαίσια ωρίμανσης νέων έργων υποδομής που προωθεί ο Δήμος Λάρνακας.

Ο σχεδιασμός για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος, βελτίωση και προβολή του χώρου μ’ εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, κατάλληλη τοπιοτέχνηση κι ένταξη σύγχρονων στοιχείων που θα συνάδουν με τον χώρο.

Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, ενώ το έργο θα προβλέπει την διευρυμένη πρόσβαση και χρήση από ΑμεΑ.

Με τη δημιουργία του πάρκου, όλος ο χώρος θα παρουσιάσει αισθητική και ποιοτική βελτίωση, ενώ θα συσχετιστεί και με τους χώρους του Δημοτικού Κήπου και Θεάτρου Λάρνακας, που βρίσκονται λίγα μέτρα παρακάτω. «Η ανάπλαση του χώρου θα να είναι τέτοια, ώστε ν’ αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της, αλλά και των επισκεπτών.

Επίσης, στόχος είναι η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας. Το πρώτο βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Σαλίνα εξασφάλισε η συμμετοχή της Έλενας Σοφιανού Ολυμπίου.

 

Send this to a friend