Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει το αντλιοστάσιο S9 στη Λάρνακα
Αρχίζει το αντλιοστάσιο S9 στη Λάρνακα

Αρχίζει το αντλιοστάσιο S9 στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρχές Μαίου αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το μεγάλο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων S9, στην ενορία Προδρόμου, που θεωρείται το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που έχει γίνει ποτέ στη Λάρνακα.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στο υπό κατασκευή έργο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και ο γενικός διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, οι οποίοι συνομίλησαν μ’ εκπροσώπους του εργολάβου για την πρόοδο του έργου.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, το αντλιοστάσιο, οι καταθλιπτικοί αγωγοί και η κατασκευή του δικτύου που είναι συνυφασμένο με το έργο ολοκληρώθηκαν αρχές περασμένου Φεβρουαρίου και σύντομα αναμένεται η παραλαβή τους. Το υπολειπόμενο δίκτυο, περίπου 30 μέτρων επί των οδών Πετράκη Κυπριανού και Λεοντίου Μαχαιρά, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο. Το ΣΑΛ εκτιμά ότι αμέσως μετά το Πάσχα το αντλιοστάσιο θα είναι έτοιμο για πλήρη λειτουργία.

Η αξία του έργου ανέρχεται σχεδόν στα εφτά εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες αγωγών όμβριων υδάτων στις οδούς Πετράκη Κυπριανού, Ευβοίας, Προδρόμου, Πατρών, Πριάμου, Ελευσίνος, Αναγεννήσεως, Πλαταιών, Πατρικίου Λουμούμπα, Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου ΙΙ, Λεοντίου Μαχαιρά, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Πρόκειται για δρόμους που βρίσκονται στις ενορίες Προδρόμου, Μητρόπολης και Αι Γιάννη, οι οποίες θεωρούνται ευπαθείς περιοχές για πλημμύρες. Πιστεύεται ότι με την πλήρη λειτουργία του S9 θα μειωθούν, σε μεγάλο βαθμό, οι πιθανότητες πρόκλησης καταστροφικών πλημμυρών στις υπό αναφορά ενορίες.

Στο μεταξύ, δεύτερο, μικρότερο αντλιοστάσιο όμβριων υδάτων κατασκευάστηκε στην περιοχή Καθαρής, το οποίο θα εξυπηρετεί την εν λόγω περιοχή καθώς και τους γύρω προσφυγικούς συνοικισμούς.

Εξάλλου, σ’ εξέλιξη βρίσκονται δύο κατασκευαστικά συμβόλαια, στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας. Το πρώτο συμβόλαιο αφορά τις εργασίες στις περιοχές Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας, το υπέδαφος των οποίων είναι γεμάτο από αρχαία εξού και οι εργασίες θα είναι χρονοβόρες, ενώ αντίθετα μέχρι το Πάσχα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή Βεργίνας.

 

Send this to a friend