Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εικοσιτριάχρονος από τη Λάρνακα, συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση, από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, τον περασμένο Ιούνιο, σε ανοιχτό χώρο στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα είχαν εντοπιστεί τότε σε δύο υποστατικά και δέκα οχήματα, καθώς και σε ανοιχτό χώρο ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 50 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, βάρους 8 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και δύο σπαστήρες με ίχνη κάνναβης. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 23χρονου, ο οποίος εντοπίστει και συνελήφθη.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του χθες κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους €13,730.

Εξάλλου καταγγέλθηκε αργά χθες το απόγευμα στην Αστυνομία από 72χρονο ότι, κλάπηκε από το αυτοκίνητο του, το προσωπικό του τσαντάκι το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν σε θέση να καθορίσει συγκεκριμένη τοποθεσία ή και ώρα που κλάπηκε το τσαντάκι αφού, το είχε αφήσει ανεπιτήρητο στο όχημα του, το οποίο ήταν ξεκλείδωτο και το είχε σταθμεύσει σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας.

Οκτώ νέα έργα που θα ενισχύσουν τις επενδύσεις για ανάπτυξη του αγροτουρισμού προωθούνται αυτή την περίοδο σε διάφορες κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του Μέτρου 19 που σχετίζεται με την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οκτώ επενδυτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το κατώτατο ποσό χορηγίας είναι 10 χιλιάδες ευρώ και το ανώτατο είναι 200 χιλιάδες για κάθε επενδυτικό έργο.

Τα έργα αναμένεται να αποπερατωθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Και τέλος κηδεύθηκε χθες στη Λάρνακα ο πρωτομάστορας του κυπριακού πολιτισμού και της παράδοσης, ο Κωστής Κωστέας.

Η κηδεία του τελέστηκε από τον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στη Λάρνακα, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμους. Το σημαντικότερο κεφάλαιο στ’ όλο έργο που έχει να επιδείξει ήταν αναμφισβήτητα το Συγκρότημα Καλλιτεχνών Λύσης, το πασίγνωστο ΣΥΚΑΛΥ, το οποίο σημάδεψε τη μουσικοχορευτική παράδοση της Κύπρου.

Ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική, με τη σύνθεση κυπριακών τραγουδιών και με τη διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας.

Έγραψε μουσική και τραγούδια που παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο καθώς κι έργα, τα οποία ο Οργανισμός Θεατρικής Αναπτύξεως Κύπρου (ΟΘΑΚ) ανέβασε στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αγγλία.

 

Send this to a friend