Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με επιτυχία η 6η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος urbact όπου συμμετείχε ο Δήμος Αθηένου
Με επιτυχία η 6η  διακρατική συνάντηση του  ευρωπαϊκού προγράμματος urbact όπου συμμετείχε ο Δήμος Αθηένου

Με επιτυχία η 6η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος urbact όπου συμμετείχε ο Δήμος Αθηένου

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η 6η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος  κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς, η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου, καθώς και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας URBACT στο δίκτυο, κ. Δήμητρα Κουμίδου, κ. Σταυρούλα Τσιμούρη, κ. Χριστιάνα Ροκόπου, κ. Άννα Χριστοδούλου, κ. Μάρω Παπουή, κ. Ελπίδα Ηλία και κ. Δέσπω Ζαννετίδου.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και έλαβαν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Τη Διακρατική Συνάντηση, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Athy στην Ιρλανδία, χαιρέτισαν η Δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης Athy, κ. Aoife Breslin και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο προϊστάμενος του επικεφαλής εταίρου.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι περίπου 50 συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη μέχρι τώρα πορεία του Δικτύου, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες του τελευταίου έτους, και συμμετείχαν σε εργαστήρι για την ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Ειδικού Εμπειρογνώμονα, κ. Luis Roberto από την Πορτογαλία.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εθελοντικές δράσεις της διοργανώτριας πόλης Athy και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη αυτή. Τη δεύτερη μέρα, οι εταίροι αντάλλαξαν απόψεις για τα Ημερολόγια Εκμάθησης, τα οποία αποτελούν εργαλείο καταγραφής των στοιχείων-κλειδιά της μεταφοράς για κάθε πόλη και συζήτησαν με ποιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά, όσο και ο Οδηγός Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για την προώθηση του Δικτύου.

Τέλος, συζήτησαν και αποφάσισαν για τα επόμενα βήματα του Δικτύου, που συμπληρώνει τις εργασίες του στις 4 Ιουνίου 2021.

Send this to a friend