Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έργα δεκαετίας αναμένονται για τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς – Μενεού, Αθηένου και το Κ.Σ. Ορόκλινης
Έργα δεκαετίας αναμένονται για τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς – Μενεού, Αθηένου και το Κ.Σ. Ορόκλινης

Έργα δεκαετίας αναμένονται για τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς – Μενεού, Αθηένου και το Κ.Σ. Ορόκλινης

Η Μελέτη Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021 – 2030, για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας, παρουσιάστηκε πρόσφατα σε τηλεδιάσκεψη ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων δημάρχων και κοινοταρχών.

Η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς – Μενεού, Αθηένου και το κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης.

Η Μελέτη Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης περιλαμβάνει έργα δεκαετίας, το συνολικό κόστος των οποίων υπολογίζεται ν’ ανέλθει γύρω στα 324 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα υποδομής που θα εκτελεστούν θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από διάφορα ταμεία της Ε.Ε.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι ορισμένα από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη είναι διαδημοτικής σημασίας και με την υλοποίηση τους η συνοχή τους θα εξυπηρετεί περισσότερους από ένα δήμο ή κοινότητα. «Σκοπός της μελέτης είναι η προώθηση της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, μέσα από την υλοποίηση στρατηγικής ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του αστικού και περιαστικού συμπλέγματος της Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη συνεργασία για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των σύνθετων οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και περιβαλλοντικών αναγκών και προκλήσεων της γύρω περιοχής», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η Μελέτη Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-30 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας εντός των επόμενων ημερών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend