Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το νέο πρωτόκολλο για γάμους και βαφτίσεις: Εξετάζουν τις εισηγήσεις οι ειδικοί
Το νέο πρωτόκολλο για γάμους και βαφτίσεις: Εξετάζουν τις εισηγήσεις οι ειδικοί

Το νέο πρωτόκολλο για γάμους και βαφτίσεις: Εξετάζουν τις εισηγήσεις οι ειδικοί

Στο “περίμενε” βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια αφού ο γάμος τους ή η βάπτιση του παιδιού τους παίρνει από αναβολή σε αναβολή, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Το ίδιο συμβαίνει και με πάνω από 10.000 επαγγελματίες του κλάδου των εκδηλώσεων, όπως διοργανωτές, διακοσμητές, φωτογράφους, κινηματογραφιστές κτλ.

Το σταδιακό «ξεκλείδωμα» και άνοιγμα της οικονομίας από τις αρχές Φεβρουαρίου, έχει δώσει ελπίδες σε πολλούς επιχειρηματίες αλλά και πολίτες που αναμένουν το «πράσινο φως» για να διοργανώσουν τον γάμο τους ή τη βάπτιση τους, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ) να έχει ετοιμάσει ένα χρονοδιάγραμμα έναρξης του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και ένα διαφοροποιημένο πρωτόκολλο, με σκοπό τον καθορισμό κατευθυντηρίων οδηγιών και προϋποθέσεων για τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Το εν λόγω πρωτόκολλο παραδόθηκε στην Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα υγείας, με το Υπουργείο Υγείας και τους Επιδημιολόγους να το εξετάζουν διεξοδικά.

Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά – Λέκτορας Παιδιατρικής και Σύμβουλος του ΠτΔ
«Εννοείται πως το κοιτάμε και εννοείται πως συζητάμε και εννοείται πως έχει γραφτεί ότι από 16 Μαρτίου θα ξεκινήσει το κομμάτι της εστίασης που είναι και αυτός ο κλάδος μέσα σε αυτό το κομμάτι…έχουμε μεταφέρει τις εισηγήσεις από τη συνάντηση, στο γραφείο του Υπουργού, ξέρετε ότι υπάρχει Τεχνική Επιτροπή, είμαστε σε φάση που τα συζητάμε όλα.»

Πάντως σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στον Alpha η κ. Γιώτα Καπαρή, εκ μέρους του Συνδέσμου Επαγγελματικών Γάμου και Εκδηλώσεων, με το πρωτόκολλο που έχουν καταθέσει, υπόσχονται σε όσους θα απευθυθούν στον Σύνδεσμο τους, πως δεν υπάρχει περίπτωση να “κινδυνέψει” κανείς…

Γιώτα Καπαρή – Μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματικών Γάμου και Εκδηλώσεων
«Απλά μέχρι τον Μάιο που ζητούμε επανεκκίνηση ουσιαστική, μεσολαβούν δυο μήνες και θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, έχουμε και τα rapid τεστ που ούτως ή άλλως ο κόσμος τα κάνει για να πάει δουλειά, δεν θα κάνουμε rapid τεστ αποκλειστικά για να πάμε στον γάμο, οπόταν Πέμπτη –Παρασκευή θα μπορεί ο κόσμος να κάνει rapid τεστ και αν είναι καλά στην υγεία του να μπορεί να πηγαίνει στους γάμους και να μην υπάρχει πρόβλημα διασποράς και σίγουρα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι καλές καιρικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν να μην υπάρχει εύκολη διασπορά του ιού.»

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend