Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυτούς “καίνε” οι καταθέσεις των δύο Κύπριων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση
Αυτούς “καίνε” οι καταθέσεις των δύο Κύπριων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση

Αυτούς “καίνε” οι καταθέσεις των δύο Κύπριων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση

Tρία συνολικά πρόσωπα κατονομάζονται στις γραπτές καταθέσεις που έδωσαν στο Ειδικό Κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας οι δύο Κύπριοι ηθοποιοί, που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης.

Ποιους “καίνε” οι καταθέσεις…

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Ελλαδίτες σκηνοθέτες και έναν Κύπριο  που φέρεται ως το πρόσωπο που λειτούργησε ως “ενδιάμεσος” για την προώθηση των καλλιτεχνών στους συγκεκριμένους σκηνοθέτες, για αλλότριους σκοπούς.

Ο ένας εκ των δύο ηθοποιών πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης την πύλη του Αρχηγείου Αστυνομίας και έδινε κατάθεση για τέσσερις και πλέον ώρες στους ανακριτές, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τα όσα υποστηρίζει ότι υπέστη από τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη και τον “ενδιάμεσο”.

Ίσως και διψήφιος αριθμός καταγγελιών

Οι καταθέσεις των Κύπριων ηθοποιών φαίνεται πως άνοιξαν τον “δρόμο” και για άλλες καταγγελίες από τον χώρο του πολιτισμού και του θεάματος, αφού φαίνεται να μην είναι λίγα τα πρόσωπα που επικοινώνησαν ήδη με τις Αρχές και εξέφρασαν πρόθεση να προβούν σε καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων ατόμων για σεξουαλική παρενόχληση και εκμετάλλευση. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις συναδέλφων που φαίνεται να γνωρίζουν οι δύο ηθοποιοί που κατήγγειλαν ήδη τους φερόμενους θύτες τους, που φτάνουν αρθροιστικά σε διψήφιο αριθμό.

Στο μεταξύ ο πρώτος ηθοποιός που υπέβαλε γραπτώς την καταγγελία του πριν από μερικές ημέρες κλήθηκε την Π’εμπτη για συμπληρωματική κατάθεση στο Αρχηγείο Αστυνομίας, προκειμένου να διασαφηνιστούν πτυχές των ισχυρισμών του και να αρχίσει άμεσα η διερεύνηση της υπόθεσης.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι ήδη άρχισε ο καταρτισμός λίστας προσώπων από το επαγγελματικό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον των ηθοποιών που θα κληθούν να αναφέρουν όσα γνωρίζουν για τις υπο διερεύνηση υποθέσεις.

Συνεργασία Αθηνών-Λευκωσίας για διερεύνηση των υποθέσων

Με βάση τις εξελίξεις οι Αρχές προσανατολίζονται να ζητήσουν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στις έρευνες για τις δύο υποθέσεις καθώς τα καταγγελόμενα πρόσωπα δεν διαμένουν στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία Κύπρου βρίσκεται εν αναμονή επίσημου αιτήματος από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, σε ότι αφορά στην υπόθεση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν στην Κύπρο την περίοδο 2012-2013 στο πλαίσιο συνεργασίας του με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την παράσταση “Το ξύπνημα της Άνοιξης” και το καλοκαίρι του 2016 για την παράσταση “Αντιγόνη” που παρουσιάστηκε στο κατεχόμενο θέατρο της Αρχαίας Σαλαμίνας.

Πηγή: alphanews.live 

 

Send this to a friend