Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Κινέζος φυγόδικος, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της χώρας του για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με οικονομικές απάτες, συνολικού ύψους 880 εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για σκοπούς έκδοσής του στη χώρα του.

Πρόκειται για 39χρονο, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν ως νομικός εκπρόσωπος σε μεγάλη εταιρεία στην Κίνα. Ο 39χρονος, ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Κύπρο, αφίχθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Χονγκ Κονγκ, μέσω Ντουμπάι. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαφάνηκε πως υπήρχε μήνυμα αναζήτησής του από την Ιντερπόλ. Ενημερώθηκε αμέσως το ΤΑΕ Λάρνακας και από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τις αρχές ασφαλείας της Κίνας από τις 29 περασμένου Ιανουαρίου σε σχέση με οικονομικές απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει κατά τα έτη 2014-2019, διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν ως νομικός εκπρόσωπος σ’ εταιρεία της χώρας του.

Σύμφωνα πάντα με το μήνυμα που έφθασε στις κυπριακές αρχές ασφαλείας, ο 39χρονος καταζητείται για να δικαστεί από δικαστήριο της Κίνας. Μέχρι στιγμής, ο συλληφθείς αρνείται να συνεργαστεί με την κυπριακή αστυνομία και δεν απαντά στα ερωτήματα των ανακριτών. Χθες οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου συνεχίστηκε η διαδικασία έκδοσής του, εν’ αναμονή και των απαραίτητων εγγράφων που θα πρέπει να αποσταλούν από την Κίνα.

 

Ξεσηκώνονται σήμερα το πρωί οι σύνδεσμοι γονέων όλων των εκπαιδευτηρίων στα Λιβάδια, σ’ ένδειξη συμπαράστασης στους συνδέσμους γονέων των Δημοτικών Σχολείων Α’ και Β’ και του Β’ Νηπιαγωγείου, αφού κεραία 5G που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην οροφή γνωστής υπεραγοράς στο δήμο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το υπό αναφορά δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

Ο δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης μας δήλωσε ότι είναι αδιανόητο ένας οργανισμός, όπως η ΑΤΗΚ, να προχωρεί σ’ εγκατάσταση κεραίας χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την άδεια από την τοπική αρχή. «Ούτε καν αίτηση δεν έχουν υποβάλει στο Δήμο Λιβαδιών για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας μας είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας τόνισε ότι ο δήμος Λιβαδιών προγραμματίζει τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της ΑΤΗΚ εάν δεν σταματήσουν οι εργασίες κι εάν δεν κατέβει η συγκεκριμένη κεραία.

Send this to a friend