Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αποκλειστικό: Συνελήφθη στη Λάρνακα Κινέζος φυγόδικος για απάτες σχεδόν ενός δις
Αποκλειστικό: Συνελήφθη στη Λάρνακα Κινέζος φυγόδικος για απάτες σχεδόν ενός δις

Αποκλειστικό: Συνελήφθη στη Λάρνακα Κινέζος φυγόδικος για απάτες σχεδόν ενός δις

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κινέζος φυγόδικος, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της χώρας του για σωρεία αδικημάτων που σχετίζονται με οικονομικές απάτες, συνολικού ύψους 880 εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για σκοπούς έκδοσής του στη χώρα του.

Πρόκειται για 39χρονο, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν ως νομικός εκπρόσωπος σε μεγάλη εταιρεία στην Κίνα. Το μήνυμα που στάλθηκε στην κυπριακή Αστυνομία από τις αρχές της Κίνας δεν διευκρινίζει επ’ ακριβώς τον τομέα, στον οποίο δραστηριοποιείτο η συγκεκριμένη εταιρεία. Αναφέρει ότι ο συλληφθείς φέρεται να έπεισε έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών – επενδυτών στη χώρα του, προκειμένου να του παραχωρήσουν σεβαστά χρηματικά ποσά για επενδυτικούς σκοπούς, με σκοπό να εισπράξουν μεταγενέστερα πολύ υψηλά επιτόκια. Εκ των υστέρων, όμως, αποδείχθηκε ότι ο ύποπτος είχε ξεγελάσει αρκετό κόσμο, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη…

Ο 39χρονος, ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε την Κύπρο, αφίχθη στις 17 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Χονγκ Κονγκ, μέσω Ντουμπάι. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαφάνηκε πως υπήρχε μήνυμα αναζήτησής του από την Ίντερπολ. Ενημερώθηκε αμέσως το ΤΑΕ Λάρνακας και από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τις αρχές ασφαλείας της Κίνας από τις 29 περασμένου Ιανουαρίου σε σχέση με οικονομικές απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει κατά τα έτη 2014-2019, διάστημα κατά το οποίο εργαζόταν ως νομικός εκπρόσωπος σ’ εταιρεία της χώρας του.

Σύμφωνα πάντα με το μήνυμα που έφθασε στις κυπριακές αρχές ασφαλείας, ο 39χρονος καταζητείται για να δικαστεί από δικαστήριο της Κίνας για μεγάλο αριθμό αδικημάτων που σχετίζονται με οικονομικές απάτες και με αποσπάσεις χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, χρήματα που αντιστοιχούν περίπου σε 880 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής, ο συλληφθείς αρνείται να συνεργαστεί με την κυπριακή αστυνομία και δεν απαντά στα ερωτήματα των ανακριτών σε σχέση με τα σοβαρά αδικήματα για τα οποία καταζητείται.

Την Τρίτη (23/2) οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου συνεχίστηκε η διαδικασία έκδοσής του, εν’ αναμονή και των απαραίτητων εγγράφων που θα πρέπει να αποσταλούν από την Κίνα. Η Αστυνομία διερευνά τον σκοπό της άφιξης του 39χρονου φυγόδικου στην Κύπρο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας πως έφθασε στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί τη φιλενάδα του, επίσης από την Κίνα, που διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Η κοπέλα θ’ αναζητηθεί για να δώσει κατάθεση.

Send this to a friend