Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σύσκεψη Επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση
Σύσκεψη Επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση

Σύσκεψη Επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο αναμένεται να τεθούν οι εισηγήσεις των Επιδημιολόγων για τις περαιτέρω χαλαρώσεις που θα έχουν ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό θα συζητήσουν σε σύσκεψη σήμερα το βράδυ μεταξύ τους, για τις χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση, ενώ η γενική αντίληψη που υπάρχει στα μέλη της Επιτροπής οι χαλαρώσεις πρέπει γίνουν κλιμακωτά ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, και έγινε μια προκαταρκτική  συζήτηση σε γενικές γραμμές για τις χαλαρώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, ενώ μελετήθηκαν τα ευρήματα των ιχνηλατίσεων στην Λεμεσό, των μεταλλαγμένων στελεχών και των εμβολιασμών.

Οι Επιδημιολόγοι θα συγκεντρώσουν τις εισηγήσεις τους που θα τεθούν ενώπιον της Κυβέρνησης για λήψη τελικών αποφάσεων όσον αφορά στις επόμενες χαλαρώσεις σε περιοριστικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες καταγράφηκαν 131 νέα κρούσματα του ιού και ένας θάνατος.

Λεμεσός και Λευκωσία ήταν οι Επαρχίες με τα περισσότερα κρούσματα, με πρώτη τη Λεμεσό με 44.

Σε Αμμόχωστο και Πάφο δεν καταγράφηκαν κρούσματα.

Send this to a friend