Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Πάνος: Με ποιον τρόπο μπορούν ν΄ανοίξουν τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)
Δρ. Πάνος: Με ποιον τρόπο μπορούν ν΄ανοίξουν τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δρ. Πάνος: Με ποιον τρόπο μπορούν ν΄ανοίξουν τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ιός μεταλλάσσεται και ταχέως και δημιουργούνται μεταλλάξεις που μπορεί να έχουν δράση τόσο στην αύξηση της μεταδοτικότητας και της θνητότητας, αλλά επίσης υπάρχει και μια μείωση στην αποδοτικότητα των εμβολίων, ανέφερε ο Δρ. Γιώργος Πάνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και όπως εισηγηθήκαμε και στο «Σχέδιο Νίκη», θα έπρεπε να επιτηρούνται συνέχεια όλες οι μεταλλάξεις και να υπάρχει διεθνής επικοινωνία ανταλλαγής των δεδομένων, σημείωσε.

Αυτό που πρέπει τώρα να δούμε, είπε, είναι σφαιρικά και στρατηγικά το πώς θα καθυποτάξουμε την πανδημία.

Ο Δρ. Πάνος στάθηκε στην εξαιρετική σημασία που έχουν τα συνεχόμενα τεστ ανίχνευσης του ιού.

Σχετικά με την αυξημένη μετάδοση του ιού στην οικογένεια αλλά και σε εργασιακού χώρους, ανέφερε πως αυτό θα αντιμετωπιστεί με τα εβδομαδιαία rapid τεστ.
Ακόμη και με τα εμβόλια, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα σύνορά μας, όποιος έρχεται στη χώρα μας θα πρέπει να ελέγχεται με τεστ καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσει στην Κύπρο κόσμος με τον μεταλλαγμένο ιό της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας και από αυτό θα πάμε πάλι στο μηδέν, δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλες μεταλλάξεις να έρθουν στη χώρα μας, τόνισε.

Όσον αφορά το επόμενο βήμα και εάν μπορούμε να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις, ο Δρ. Πάνος είπε πως αυτό μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις.

«Το «Σχέδιο Νίκη» που καταθέσαμε προϋπόθετε ότι εάν εξετάζεται ο εργαζόμενος πληθυσμός κάθε εβδομάδα, εάν εξετάζονται όλοι οι πολίτες που έρχονται στη χώρα μας, εάν τηρούμε όλα τα μέτρα συν τον εξαερισμό, σημαίνει ότι μπορούμε να ανοίξουμε, εάν θέλουμε, τα πάντα γιατί τεκμηριωμένα όλοι όσοι θα κυκλοφορούν θα είναι αρνητικοί με το τεστ που θα έχουν στο χέρι», ανέφερε χαρακτηριστικά».

Ο μόνος λόγος που αναγκάζει να υπάρξει μια σταδιακή χαλάρωση, είναι για να μην υπάρξει κάποιο λάθος, να μην διαφύγουν θετικοί και να δημιουργηθούν αλυσίδες, πρόσθεσε.

Send this to a friend