Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Υπό κράτηση τρεις αλλοδαποί για υπόθεση κλοπής και απόπειρας παραχάραξης
Λάρνακα: Υπό κράτηση τρεις αλλοδαποί για υπόθεση κλοπής και απόπειρας παραχάραξης

Λάρνακα: Υπό κράτηση τρεις αλλοδαποί για υπόθεση κλοπής και απόπειρας παραχάραξης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για τρεις μέρες το διάταγμα κράτησης τριών αλλοδαπών ηλικίας 31, 38 και 49 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού ύψους 53 χιλιάδων ευρώ, απόπειρας παραχάραξης νομίσματος, παράνομης κατοχής υλικών και εργαλείων για παραχάραξη νομίσματος και κακόβουλης χορήγησης βλαβερού πράγματος, που διαπράχθηκε στις 13 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία νεαρός ηλικίας 24 ετών κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι γύρω στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, συναντήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Λάρνακα με άγνωστο άντρα, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα του πολλαπλασιάσει το χρηματικό ποσό των 53 χιλιάδων ευρώ που κρατούσε σε 150 χιλιάδες ευρώ, με τη χρήση χημικών.

Ωστόσο ενώ ο 24χρονος συνομιλούσε με τον ύποπτο, ο τελευταίος φέρεται να έφερε απότομα ένα ρούχο μπροστά στο στόμα και την μύτη του, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τις αισθήσεις του, αφού πιθανόν να εισέπνευσε άγνωστη ουσία.

Όταν ο 24χρονος επανέκτησε τις αισθήσεις του, αντιλήφθηκε ότι ο άγνωστος είχε φύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού έκλεψε το χρηματικό ποσό των 53 χιλιάδων ευρώ που είχε στην κατοχή του και την τραπεζική πιστωτική του κάρτα.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην σκηνή, όπου ύστερα από έρευνες εντόπισαν μία ταξιδιωτική τσάντα η οποία περιείχε υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για παραχάραξη χαρτονομισμάτων.

Ακολούθως διαπιστώθηκε πως η κράτηση του δωματίου στο ξενοδοχείο είχε γίνει πιθανόν από αλλοδαπό, ηλικίας 35 ετών, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία μαζί με άλλο άτομο ηλικίας 25 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τριών αλλοδαπών ηλικίας 31, 38 και 49 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν πριν οκτώ μέρες και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησής τους.

Σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησης των τριών ατόμων και παρουσιάστηκαν εκ νέου στο Δικαστήριο, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα για άλλες τρεις ημέρες. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Send this to a friend