Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έναρξη εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα στις 15 Μαρτίου
Έναρξη εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα στις 15 Μαρτίου

Έναρξη εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα στις 15 Μαρτίου

Tη διενέργεια εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, Οι εγγραφές διενεργούνται στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε., κατά την περίοδο 15/3/20 μέχρι 28/5/20.

Τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, παρέχουν σειρά απογευματινών/ βραδινών μαθημάτων σε μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων καθώς και σε ενήλικες, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε αγροτικές περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες μάθησης και συμβάλλοντας στη διά βίου εκπαίδευση, που είναι θεμελιώδες ζητούμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λειτουργούν παγκύπρια 46 K.I.E., τα οποία στεγάζονται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, στα οποία το κοινό μπορεί να αποτείνεται για εγγραφή και για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, τα μαθήματα στα Κ.Ι.Ε. αρχίζουν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται περί τα τέλη Μαΐου (περίοδος διεξαγωγής Τελικών Ενιαίων Γραπτών Εξετάσεων Κ.Ι.Ε.).

Διεξάγονται συνολικά 120 διδακτικές περίοδοι των 45 λεπτών (60 συναντήσεις των 90 λεπτών). Δύο συναντήσεις των 90 λεπτών την εβδομάδα σε απογευματινό χρόνο.

Τα δίδακτρα στα Κ.Ι.Ε. ξεκινούν από €225 το έτος (€115 για παιδιά πολύτεκνων και πενταμελών οικογενειών), για τα χαμηλά επίπεδα και φτάνουν στα €410 το έτος (€205 για παιδιά πολύτεκνων και πενταμελών οικογενειών), για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Τα K.I.E. λειτουργούν κάτω από την ευθύνη της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και επιτελούν έργο κοινωνικό, με τις παροχές και απαλλαγές διδάκτρων και μειώσεις διδάκτρων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες) και υποτροφίες σε όλα τα μαθήματα γλωσσών, βάσει εκπαιδευτικών και οικονομικών κριτηρίων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία των Κ.Ι.Ε., τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα, τις απαλλαγές και μειώσεις διδάκτρων κ.λπ. παρατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.moec.gov.cy/kie, ή τηλεφωνώντας στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε. καθώς και στο σύνδεσμο http://www.moec.gov.cy/kie/katalogos_scholeion.html (κατάλογος σχολείων – Κ.Ι.Ε.).

Send this to a friend