Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Κύπρος: Μέχρι €55.000 και για ανακαίνιση σπιτιού
Κύπρος: Μέχρι €55.000 και για ανακαίνιση σπιτιού

Κύπρος: Μέχρι €55.000 και για ανακαίνιση σπιτιού

Σημαντικές διευκρινήσεις για τα νέα στεγαστικά σχέδια εξήγησε στην εκπομπή ”Offsite On Air” την Παρασκευή, η η κ. Ανθούλα Σαββίδη, Προϊστάμενη Διεύθυνσης Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κ. Σαββίδη απάντησε και στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση για τα σχέδια, για να κάνει ανακαίνιση οικίας.

Μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση για ανακαίνιση οικίας τόνισε η κ. Σαββίδου αλλά με την σημαντική προϋπόθεση ότι ο αιτητής μετά την 1η Μαρτίου να αποκτήσει είτε με αγορά είτε ως κληρονομιά την οικία ή το τεμάχιο γης.

‘’Πρέπει να υπάρχει πάντοτε η έννοια της απόκτησης κατοικίας. Δηλαδή. Εάν ένα ζευγάρι π.χ., ένας θα αποκτήσει μέσω κληρονομιάς δωρεάν ένα τεμάχιο γης ή μια υφιστάμενη οικία. Φτάνει η απόκτηση της οικίας και τα έγγραφα στο κτηματολόγιο να κατατεθούν μετά την 1η Μαρτίου που ξεκινά το σχέδιο. Είναι πολύ σημαντικό κριτήριο. Να έχει την κυριότητα ο δικαιούχος μετά την 1η του Μάρτη. Όποιος προχώρησε ήδη με την απόκτηση ενός τεμαχίου ή μιας οικίας, δεν αποτελούσε αυτή η ενίσχυση κίνητρο για αυτόν για να το αποκτήσει. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα αυτό’’.

Send this to a friend