Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεσηκώνονται τα Λιβάδια Λάρνακας για την τοποθέτηση κεραίας 5G
Ξεσηκώνονται τα Λιβάδια Λάρνακας για την τοποθέτηση κεραίας 5G

Ξεσηκώνονται τα Λιβάδια Λάρνακας για την τοποθέτηση κεραίας 5G

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεσηκώνονται οι σύνδεσμοι γονέων όλων των εκπαιδευτηρίων στα Λειβάδια, σ’ ένδειξη συμπαράστασης στους συνδέσμους γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κύκλος Α΄ και Β΄ και του Νηπιαγωγείου Β΄, αφού η κεραία 5G που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην οροφή γνωστής υπεραγοράς στο δήμο, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το υπό αναφορά δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.

Ο δήμαρχος Λειβαδιών Μάριος Αρμένης δήλωσε στο LarnakaOnline  ότι οι σύνδεσμοι γονέων προγραμματίζουν την ερχόμενη Τετάρτη (24/2) εκδήλωση διαμαρτυρίας, αφού η κεραία εγκαταστάθηκε σε μικρή απόσταση από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, γεγονός που προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Σ’ ένδειξη συμπαράστασης, στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν όλοι οι σύνδεσμοι γονέων των σχολείων που βρίσκονται στον δήμο.

Ο κ. Αρμένης ανέφερε ότι είναι αδιανόητο ένας οργανισμός, όπως η ΑΤΗΚ, να προχωρεί σ’ εγκατάσταση κεραίας χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την άδεια από την τοπική αρχή. «Ούτε καν αίτηση δεν έχουν υποβάλει στο Δήμο Λειβαδιών για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας. Πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια. Ο κόσμος και ειδικότερα οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία πλησίον της κεραίας με το δίκαιο τους ανησυχούν», μας είπε ο κ. Αρμένης.

Ο Δήμαρχος Λειβαδιών δήλωσε ότι τις δύο τελευταίες μέρες οι εργασίες για εγκατάσταση της κεραίας συνεχίστηκαν κανονικά, παρόλο που ο ίδιος, με προσωπική του παρέμβαση και αφού ενημέρωσε σχετικά και την Αστυνομία, είχε καταφέρει προηγουμένως να τερματίσει προσωρινά τις εργασίες. «Η κεραία πρέπει να κατέβει από την οροφή της υπεραγοράς.

Μέχρι σήμερα (χθες) όχι μόνο δεν έχει κατέβει, αλλά συνεχίζονται οι εργασίες. Απαιτείται άδεια από το δημοτικό συμβούλιο για εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιας κεραίας και ακόμα δεν έχουμε από την ΑΤΗΚ την σχετική αίτηση.», κατήγγειλε ο Μάριος Αρμένης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο δήμος προγραμματίζει τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον της ΑΤΗΚ εάν δεν σταματήσουν οι εργασίες κι εάν δεν κατέβει η κεραία.

Send this to a friend