Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε και πάλι ο πόλεμος με τα κουνούπια στη Λάρνακα
Άρχισε και πάλι ο πόλεμος με τα κουνούπια στη Λάρνακα

Άρχισε και πάλι ο πόλεμος με τα κουνούπια στη Λάρνακα

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με τα κουνούπια στη Λάρνακα, κυρίως στις περιοχές που γειτνιάζουν με τους υδροβιότοπους των αλυκών.

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ενημέρωσε το κοινό ότι  συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη μείωση της όχλησης που προκαλούν τα έντομα αυτά.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, λόγω των σχετικά ψηλών θερμοκρασιών που παρατηρήθηκαν τον φετινό χειμώνα, συνεχίστηκε η εκκόλαψη κουνουπιών σε αρκετές περιοχές, γεγονός που διαπιστώθηκε από τη συνεχή παρακολούθηση κι έλεγχο των στάσιμων νερών.

Ως εκ τούτου, ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων υδάτων, ανοικτά κανάλια καθώς και οι περιοχές κοντά στις αλυκές. «Επειδή τα κουνούπια εκκολάπτονται και αναπτύσσονται σε στάσιμα νερά, ο δήμος καλεί το κοινό όπως αδειάζει οποιαδήποτε βαρέλια, δοχεία, παλιά ελαστικά και παλιά ντεπόζιτα που βρίσκονται σε οικίες και υποστατικά του και τα οποία περιέχουν νερό.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται με στάσιμα νερά σε υπόγεια οικιών ή πολυκατοικιών, αλλά και σε αρκετές κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες), οι οποίες είναι εκτός λειτουργίας. Τα νερά αυτά πρέπει να αντλούνται με ευθύνη των ιδιοκτητών και διαχειριστών», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Για πληροφορίες, το κοινό μπορεί ν’ αποτείνεται στα τηλέφωνα της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λ/κας, 24816557-559-562.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend